óvoda

Menő menzákon ehetnek az iskolások

Menő menzák az iskolában címmel írt ki pályázatot az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) az egészséges étkezés és életmód népszerűsítésére - tájékoztatta az Emmi család-, ifjúság és nemzetközi ügyekért felelős államtitkára pénteken az MTI-t.

Óvodákat újítanak fel Józsefvárosban

Józsefváros tizenöt óvodájából tizenhármat felújítanak a nyáron, a beruházásra 440 millió forintot szánnak - közölte a budapesti VIII. kerület önkormányzatának sajtóirodája az MTI-vel.

Napirenden az ingyenes gyermekétkeztetés kiterjesztése

A háromnál kevesebb gyermeket nevelő, tehetősebb szülők kivételével szeptembertől teljesen ingyenessé tenné a bölcsődei és óvodai étkeztetést a gyermekvédelmi törvény kedden benyújtott módosítása.

Szeptembertől 230 ezerrel több gyermek étkezhet ingyen

Jelentősen, 230 ezerrel nő azon bölcsődés és óvodás gyermekek száma, akik szeptembertől ingyenesen kapnak napi háromszori étkezést - mondta Novák Katalin, az Emberi Erőforrások Minisztériuma család- és ifjúságügyért felelős államtitkára az M1 aktuális csatorna műsorában szombaton.

Nem kerülhető el az óvoda ötévesen

Az iskola igazgatója a gyámhatóság és a gyermekjóléti szolgálat véleményének kikérése után dönt arról, hogy a gyermekvédelmi gondoskodásban lévő tanuló a tankötelezettségének magántanulóként tehet eleget – ismertette a januártól életbe lépő jogszabályt az Emmi parlamenti államtitkára.
Világgazdaság Piactér