palesztin

Arab negyedeket zárhatnak le Jeruzsálemben

Az izraeli biztonsági kabinet kemény intézkedéseket határozott el az elharapódzó erőszak megfékezése, a polgári lakosság oltalmazása végett, a rendőrök így lezárhatják a kelet-jeruzsálemi arab negyedeket.

Az USA kész közvetíteni Izrael és a palesztinok között

Az Egyesült Államok kész közvetíteni Izrael és a palesztinok között a harci cselekmények beszüntetése érdekében, jelezte Barack Obama. Az amerikai elnök telefonon tárgyalt Benjamin Netanjahu izraeli kormányfővel. Obama felvetette annak lehetőségét, hogy térjenek vissza a 2012 novemberében kötött tűzszüneti megállapodáshoz – derült ki a Fehér Ház közleményéből. Az amerikai elnök elítélte a Hamász rakétatámadásait, aggodalmát fejezte ki a konfliktus eszkalálódása miatt, s megerősítette Izrael jogát az önvédelemre.

Palesztin fegyveresek haltak meg az izraeli légicsapásokban

A gázai mentőszolgálat vezetője korábban arról beszélt, hogy az izraeli dróntámadás során két palesztin fegyveres halt meg, azonban a Hamász katonai szárnya hét tagjuk haláláról adott hírt - írja a Reuters.

Martonyi: Magyarország elkötelezett Izrael biztonsága mellett

Martonyi János külügyminiszter csütörtökön New Yorkban megbeszélést folytatott palesztin kollégájával, Rijád al-Malkival. Magyarország értékeli, hogy a palesztin fél kész egyeztetni az Európai Unióval és tagországaival a közel-keleti helyzetről - tudatta a Külügyminisztérium pénteken az MTI-vel.

Szándékos vandalizmussal vádolja London Izraelt

Tovább élezheti az angol-izraeli ellentétet Nick Clegg miniszterelnök-helyettes legfrissebb nyilatkozata, amelyben az izraeli telepesek terjeszkedését szándékos vandalizmusnak titulálja.

Obama: Az USA túlreagálta a szeptember 11-i támadásokat

Sikerült: Barack Obama a Kairói Egyetemen mondott, várva várt beszédében egyszer sem mondta ki azt a szót, hogy terrorizmus. Az új elnök felfogásbeli és retorikai váltását jól tükrözi, hogy a korábbi rezsim "terrorizmus elleni harca" helyett fő ellenségként az radikalizmust (extremism) jelölte meg.
Világgazdaság Piactér