panellakás

Egyre vonzóbb a panellakás

A panellakások 30 százalékkal olcsóbbak a hasonló helyen, állapotban levő ingatlanoknál.

Egyre gyorsabban kelnek el a panelek

A 2018-ban értékesített házgyári technológiával épült lakások átlagosan 66 nap – alig több, mint két hónap – alatt keltek el.

Panelból a felújított a legnépszerűbb

Nagyon jelentős árkülönbségek lehetnek a felújított és közepes állapotú panellakások árai között, ezért érdemes lehet beruházni ezekbe az ingatlanokba.

Ezek a leginkább válságálló városok és kerületek

A gazdasági recesszió 2008 és 2013 között padlóra küldte a magyar lakáspiacot. A 2008-2016-os időszakot vizsgálva, a tranzakciók száma országosan a felére esett vissza a csúcshoz képest, és 5 százalék és 30 százalék közötti árcsökkenés volt tapasztalható Budapesten és vidéken egyaránt.

A panellakásokra vadásznak a vevők

Mivel a kereslet továbbra is stabil, így ha a korábbinál szerényebb mértékben is, de tovább kúsznak felfelé az árak az ingatlanpiacon. Ugyanakkor a túlárazott lakások komoly gondot okoznak.

Nőtt a forgalom az ingatlanpiacon, csökkentek az árengedmények

A használtlakás-piacon az idén élénkült a forgalom, ezzel együtt csökkent az árengedmény és az elérhető hozam is; az első negyedévben 20 ezer ingatlan cserélt gazdát, 10 százalékkal több, mint egy éve - közölte az Otthon Centrum ingatlan franchise hálózat az MTI-vel.

Túl a mélyponton a panelpiac Budapesten - Árak kerületenként

A fővárosban szép lassan nyílik az olló a tégla- és panellakások között, vagyis amíg 2010 elején még 60/40 volt a tégla/panel arány az összes létrejött tranzakció darabszámában, addig az elmúlt fél évben ez már szinte stabilan 70/30-ra csökkent. (Országos szinten ez 50/50-ről 60/40-re változott.) A kínálat viszont nem csökkent, így aki panelben gondolkodik az kitűnő vásárlói pozícióban van.
Világgazdaság Piactér