párnagáz

Némethné: Elegendő lesz a földgázkészlet a télre

A téli felkészüléshez szükséges földgázkészlet rendelkezésre áll, a lakosság és az egyetemes szolgáltatás alá tartozó közintézmények ellátása így biztosított – válaszolta többek között Mesterházy Attila kérdéseire a nemzeti fejlesztési miniszter. Németh Lászlónénak nincs tudomása arról, hogy földgáztároló bezárását terveznék, vagy a párnagáz átminősítését terveznék.

Köztörvényes vagy veszélytelen? A hatóság szeme a párnagázon

Végzetesen károsíthatná a földalatti gáztárolókat a bennük lévő párnagáz kivétele, csakhogy a tárolásnak Magyarországon olyan jól tanulmányozott és kézben tartott folyamata van, amely mellett nem kerülhet sor a tároló állapotát veszélyeztető lépésre egy lapunknak nyilatkozó szakértő szerint.

Rezsi: november 1-től változik a fizika egy törvénye

Németh Szilárd, a Fidesz rezsicsökkentésért felelős képviselője szerint nincs biztonsági és ellátásai kockázata a gáztárolóban lévő párnagáz kivételének. Ha a szódásszifonból kivesszük a szén-dioxidot, mi nyomja ki később a szódavizet?

Hogyan vegyünk gáztárolót?

Még hónapokba telhet, amíg az MVM reális képhez jut a megszerzendő E.On eszközök értékéről, de már most tudott, hogy kitérhet a tárolókban lévő gáz közvetlen megvásárlása elől. Vezetése a múlt héten Moszkvában egyeztetett a Déli Áramlatról.
1
Világgazdaság Piactér