Paulson

Az ETF kitörte a Head & Shoulders mintázat nyakvonalát

A pénteki opciólejáratok után a Wall Street indexei a múlt hét utolsó napján csökkenést produkáltak. A Dow Jones és az S&P 500 index –0.19%-kal hanyatlott a hétre nézve, a NASDAQ azonban 1.11%-kal került feljebb. Mindhárom index új csúcsokat állított fel, és csupán pénteken zuhantak. Az S&P 500 index így nem tudta megtartani az 1200 pontos területet a pénteki zárás végére.

Erőszakkal szerzett állami tulajdont a bankokban az előző amerikai kormány

A Judicial Watch jogvédő szervezet által ma nyilvánosságra hozott dokumentumokból kiderül: Henry Paulson volt pénzügyminiszter nem hagyott választási lehetőséget a gazdasági nehézségekkel küzdő bankok számára. A pénzintézetek kénytelenek voltak hagyni, hogy az amerikai állam tulajdont szerezzen bennük.

Bernanke hallgattatta el a Bank of America elnökét

Kenneth Lewis, a Bank of America elnöke mai ügyészségi meghallgatásán eskü alatt vallotta: a Fed elnöke, Ben Bernanke és az akkori pénzügyminiszter Henry Paulson utasította arra, hogy ne nyilatkozzon a Merrill Lynch veszteségeiről.

A csomag alkalmatlan a gondok kezelésére

Nem kell zseninek lenni annak a megállapításához, hogy az Egyesült Államok – sőt, valójában a világ – pénzügyi rendszere kaotikus helyzetbe került. És most, hogy az amerikai képviselőház elutasította a Bush-kormányzat 700 milliárd dolláros kármentési javaslatát, az is nyilvánvaló, hogy nincs egyetértés a rendbehozatal mikéntjéről.

Nincs pénzügyi világvége

Megállapodtak az amerikai törvényhozás demokrata és republikánus vezetői a washingtoni kormányzattal a Henry Paulson pénzügyminiszter által javasolt, a rossz banki kinnlevő-ségek állami felvásárlására szánt 700 milliárd dolláros mentőakció főbb vonásairól.
Világgazdaság Piactér