Pelle Dávid

Az elvárásnak nem száz százalékban megfelelők is kaphatnak állást

Akár diploma nélkül is taníthatnak a jövőben a pályakezdő pedagógusok, ezzel kívánják enyhíteni a munkaerőhiányt az oktatásban. A Világgazdaság által megkérdezett szakértők szerint a vállalatok is hasonló problémával küzdenek. Gyakran pedig a nem teljesen megfelelő jelentkezőket is felveszik, csak hogy legyen elegendő emberük.

Nem lesz apokalipszis a munkaerőpiacon

A Miniszterelnökség szerint nincs probléma a közigazgatásban a tömeges felmondások miatt, míg a szakszervezet szerint csak most jönnek a gondok.

Nem lesz apokalipszis a munkaerőpiacon

Pár hete kétezer-ötszázan hagyták ott az állami közigazgatást, a Miniszterelnökség szerint a tömeges felmondás nem okoz problémát, hiszen a rendszer a kiesett munkaerő nélkül is működik. A szakszervezet szerint nem ilyen egyszerű a helyzet, a távozók ugyanis még nem kerültek ki a munkából.

Képtelenek kigazdálkodni az év végi bónuszt a kisebb magyar vállalkozások

Pénz, élmény, ajándék – gyakran ezekkel az eszközökkel próbálják jutalmazni és ezáltal megtartani dolgozóikat a cégek. Az év végi ünnepek közeledtével minden munkavállaló elismerésre számít, fontos viszont hangsúlyozni, hogy a karácsonyi bónuszok osztását nem minden vállalkozás engedheti meg magának. Egy nemrég készült felmérés szerint a hazai vállalkozásoknak csupán egy kis része él ezzel a lehetőséggel.

Erős roham indul a munkaerőpiacon

Mára szinte hagyománnyá vált, hogy az őszi időszakban a potenciális munkavállalók megrohamozzák a piacot egy új, jobb állást remélve.

Erős roham indul a munkaerőpiacon

Mára szinte hagyománnyá vált, hogy az őszi időszakban a potenciális munkavállalók megrohamozzák a piacot egy új, jobb állást remélve. A Világgazdaság éppen ezért megpróbált utánajárni, hogy vajon ennek mi lehet az oka, s hogy ugyanez külföldön is megfigyelhető-e.

A munkaerőpiac reagált a változásokra

Az elvándorlók körében megérett egy generáció, amely családalapítási terveit itthon szeretné megvalósítani – mondta a Világgazdaságnak Pelle Dávid.

A munkaerőpiac reagált a változásokra

Az elvándorlás már nem olyan gyors tempóban történik, mint korábban. Az elvándorlók körében ráadásul mára megérett egy generáció, amely családalapítási terveit itthon szeretné megvalósítani, úgyhogy a munkaerőpiac lassan ugyan, de sikeresen fog reagálni a változásokra – mondta a Világgazdaságnak Pelle Dávid, az MP Solutions Kft. ügyvezetője.
1
Világgazdaság Piactér