Penny market

Tejtermelők tüntettek az üzletlánc ellen

Együtt tiltakoztak a tejtermelők, a gazdaköri érdekképviselet és az agrárkamara vezetői Alsónémediben, a Penny Market központja előtt, az üzletlánc által meghirdetett, a szlovák UHT-tejre vonatkozó akció azonnali visszavonását követelve.

Sikeres évet zárt a Penny Market

A vállalat idén adta át 212. hazai üzletét és harmadik magyarországi logisztikai központját. A cég 2018-ban újabb fizetésemeléseket tervez.

NAV: Adócsalásnak minősül a készpénzfelvétel a Penny Marketben

Az adóhivatal álláspontja szerint a készpénzfelvételekre vonatkozó 6 ezrelékes illeték terheli a Penny Marketnél nemrégiben bevezetett cash back szolgáltatás tranzakcióit - tudta meg a HVG. Ez lényegében véve azt jelenti, hogy a mostani formájában a szolgáltatás adócsalást idéz elő. A NAV ezzel az állásfoglalással újabb megválaszolatlan kérdéseket vetett fel.

Itt a kiskapu az ingyenes készpénzfelvételi limit túllépéséhez

Júliusban vezette be az egyik diszkontlánc azt a szolgáltatását, mely a vásárlót azonnal „ingyen” készpénzhez juttatja, az üzletnek pedig csökkenti a pénzkezeléshez kapcsolódó költségeit. Még a bankok is jól járnak azzal, ha az ügyfél nem az ATM-ből veszi fel a pénzt – írja a Magyar Nemzet Online.

Tavaly 2 millió felhasználója volt az Erzsébet-utalványnak

Tavaly 44 ezer munkáltató döntött, úgy hogy összesen 2 millió felhasználónak juttat Erzsébet-utalványt cafeteria keretében, amit országosan közel 55 ezer helyen fogadnak el – közölte a közigazgatási és igazságügyi miniszter.
Világgazdaság Piactér