pénzintézet

Tisztul a lakosság portfóliója

Javul a hitelintézetek háztartási hitelportfóliójának minősége: szep­tember végén a szektornál lévő állomány nem egészen nyolc százaléka tartozott a nem teljesítő kategóriába.

Bankprivatizációt tervez Ukrajna

Az ukrán kormány azt tervezi, hogy a jelenlegi felére mérsékli az állami részesedést a bankszektorban, több bankot eladnak részben vagy egészben.

Számos kedvezmény megszűnik az OTP Banknál

A Magyar Hírlap keddi cikke szerint több akciós készpénzfelvételi lehetőség is megszűnik az OTP Banknál, és további hét pénzügyi szolgáltató is bejelentette már, hogy emelkednek náluk a számlavezetéssel kapcsolatos költségek.

Volksbank helyett Sberbank

A Magyarországi Volksbank Zrt. 2013. november 1-től, azaz péntektől Sberbank Magyarország Zrt. néven működik tovább. A bank elindította márkaváltási folyamatát, melynek következtében a fiókok Sberbank márkanév alatt fognak működni, csakúgy, mint a Sberbank Europe AG többi közép-kelet-európai leánybankja esetében.

Elbocsátások a bankszektorban - Az OTP-nál dolgoznak a legtöbben

A gazdasági válság nem tett jót a banki alkalmazotti létszám alakulásának sem. A hitelintézetek ugyanis a kedvezőtlen gazdasági környezet és a szabályozásban történt változások hatására erős költségracionalizálásba kezdtek az elmúlt években, amely az alkalmazotti létszámon is tükröződik. A pénzügyi felügyelet adatai szerint 2011 végén 30 757 alkalmazottat foglalkoztatott tavaly év végén a kereskedelmi banki szektor.

Háromszázzal kevesebb pénzintézet Európában

Az euróövezetben 332, az Európai Unió egészében 334 egységgel csökkent tavaly a monetáris pénzügyi intézmények száma – közölte az Európai Központi Bank (EKB).

Még mindig igen jól keresnek a bankárok - felmérés

A pénzügyi válságban ugyan számos pénzintézetnek munkahelyeket kellett megszűntetnie. Ennek ellenére a hitelintézetek nem panaszkodhatnak pénzhiányra, éppen ellenkezőleg - írja a Wirtschafts Woche, amely áttekintést ad a brit, amerikai és svájci bankárok helyzetéről.

Mastercard: Ismét az OTP Bank lett az év bankja

Az OTP Bank lett a MasterCard – év bankja 2011 verseny fődíjasa – derült ki a november 10-én megtartott díjátadón. A verseny másik nagy nyertese idén, két első helyet is szerezve Az év leginnovatívabb bankja és Az év lakossági hitelterméke kategóriákban, az UniCredit Bank lett.
Világgazdaság Piactér