Petykó Zoltán

Profilváltás jön az ENEFI-nél

Energetikai cégből vagyonkezelővé alakulhat az ENEFI, miután a társaság múlt heti közgyűlésén elfogadták a vállalat új stratégiáját, valamint a tőkeemelésre és az ahhoz szükséges tranzakciók elindítására is rábólintottak a részvényesek.

Régi álmát valósítaná meg az ENEFI átszabásával az új nagyrészvényes

Óriási potenciált lát az ENEFI-ben Petykó András Zoltán, aki jelentős vagyontárgyak apportjával egyik nagyrészvényese tervez lenni a tőzsdei társaságnak. Az üzletember az élelmiszeriparban, a turizmusban, a pénzügyi területen és az egészségügyben lát elsősorban kitörési lehetőségeket. Petykó a hasonló tevékenységi körökben érdekelt tőzsdei vállalatokat nem tekinti konkurenciának.

Államháztartási Önerő Alap segítheti a bajban lévő önkormányzatokat

Az uniós források gyorsításának lehívása terén az idei év egyik feladatának említette az Államháztartási Önerő Alap felállítását Petykó Zoltán, a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség elnöke mai sajtótájékoztatóján, amely az uniós forrásokfelhasználás eddigi eredményeinek, illetve jövőbeni kihívásainak bemutatásáról szólt.

Brüsszel csak részben támogatja a hazai dunai projekt törlését

Projektdoktori rendszer bevezetésével, illetve Államháztartási Önerő Alap felállításával gyorsítaná fel az uniós források kifizetését a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség (NFÜ) – derült ki Petykó Zoltán, a szervezet elnökének mai sajtótájékoztatójából, amely az uniós források felhasználásának eddigi eredményeiről, illetve jövőbeni kihívásairól szólt.

Konferencia a kiútról

A patrióta gazdaságpolitikától várják sokan a válságból kivezető út meglelését.

A 2013-ig szóló EU-pénzek felét lekötötték

Magyarországon a 2013 végéig rendelkezésre álló körülbelül 8.000 milliárd forint európai uniós forrásból 2010 első félévéig 4.200-4.300 milliárd forintot kötöttek le támogatási szerződéssel, ugyanakkor csak 1.300 milliárd forint kifizetés történt - mondta Petykó Zoltán, a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség (NFÜ) elnöke csütörtökön Budapesten.
1
Világgazdaság Piactér