pihenés

Zsúfolt városok helyett különlegességek

Egyik napról a másikra aligha tér vissza a pandémia előtti időszak prosperitása a turizmusban, a pihenésre vágyóknak addig is több alternatíva kínálkozik.

Három hét szabadsággal előzhető meg a kiégés

Nem kőbe vésett szabály a 40 órás munkahét, mégis ebben gondolkodunk 200 éve. Pedig a trendek változnak, kreatív munkák esetén éppen a munkaidő csökkentése növeli a termelékenységet. Induljon tehát a munkanap 9-kor, dolgozzunk 7 órát, gyerekeket nevelő nők dolgozhassanak részmunkaidőben, és menjünk 3 hét szabadságra a nyáron. Csehák Hajnalka pszichológus szakértőnk is ezzel a javaslattal élt.

Kevesebbet költöttünk pihenésre - Ezek a legnépszerűbb nyaralóhelyek

Átlagosan 44 ezer forintért foglaltunk szállást 2013. második negyedévében, és hosszabb ideig utaztunk el, mint tavaly – derül ki a Szallas.hu statisztikáiból. A nyári főszezonban az előfoglalások 70 százaléka vízpartra szól, a három legnépszerűbb szálláshelyből kettő a Balaton partján fekszik.

Nyaraló cégvezetők - van leállás?

Ha egy cégvezető nemcsak el akarja tölteni a nyári szabadságát, hanem fel is akar töltődni, akkor meg kell szabadulnia a „pótolhatatlan vagyok” érzéstől. A manager magazin hazai vezetőket kérdezett, mennyire tudnak „leállni” a vakáció alatt. A VGO az mm cikkéből készített összefoglalót.
1
Világgazdaság Piactér