pincészet

Többet fizethetünk a borokért

Több és jobb minőségű szőlő termett idén, de az emelkedő költségek és a javuló minőség miatt a szőlő felvásárlási ára is nő. Éppen ezért az idei évjáratú borok jó eséllyel 10-15 százalékkal drágulnak majd - írja csütörtöki számában a Népszabadság.

A kisebb bortermelők is bővíthetik piacaikat

Nő a legkisebb borászati vállalkozások aránya a takarékok kisvállalkozói ügyfélkörében. A családi pincészetek sokszor azért választják partnerként a hazai kisbankokat, mert a finanszírozáson és a hagyományos banki szolgáltatásokon túl a Takarékok segítenek abban is, hogy évente megméretethessék magukat és boraikat egy országos verseny keretében.

Középkategóriás borra vevő? - Jó lesz sietnie a vásárlással

Már az idei év első felében sok borfajta eltűnhet a hazai üzletek polcairól, mivel a tavalyi katasztrofális időjárási körülmények miatt a szokásos évi 3,5 millió hektoliter bor helyett, becslések szerint csak 1,6–1,9 millió hektoliter került a pincékbe országosan - jelzi az évi 11 millió palack bort és pezsgőt forgalmazó Varga Pincészet az MTI-hez eljuttatott legfrissebb elemzésében.

Tőkét emelt a Csányi Pincészet

Szerkezetátalakítást és innovációt finanszíroznak a pluszforrásokból – Az idei évjáratot „erős közepesnek” minősíti a cég

Borkedvelők: íme az év pincészete

Idén a Pannonhalmi Apátsági Pincészet nyerte el a magyar borászatban irány- és mértékadó pincészetek munkájának értékelésére és elismerésére közel egy évtizede megalapított az „Év Pincészete” vándordíjat.

Milyen a medvés furmint? - Galéria

Az Árvay-féle „borgyár” Tokaj közepén áll. Az épület korábban számos funkciót betöltött, de a helyiek leginkább úgy emlékeznek rá, mint a hajdani kaszinóra.
1
Világgazdaság Piactér