plágium

Plagizálhatott Shakira

Egy kubai salsazenész azt állítja, hogy a világhírű énekesnő lenyúlta a zenéjét a La Bicicleta című slágeréhez.

Plágiumügye miatt lemondott a német miniszter

Távozik hivatalából Anette Schavan német oktatási és kutatási miniszter - jelentette be Angela Merkel német kancellár Berlinben szombaton, négy nappal azután, hogy a minisztertől plágium miatt megvonták a doktori címet.

Székbe kapaszkodás, Viktátor - külföldi lapok Magyarországról

A Die Welt című konzervatív német lap a címoldalán közölt kommentárt a Schmitt Pál köztársasági elnök kisdoktori értekezése körül kialakult ügyről, amellyel a Deutschlandradio német közszolgálati rádió is kommentárban foglalkozott, a brit The Guardian és az Irish Times ír lap online kiadása áttekintést közölt a magyar belpolitikai folyamatokról illeve a magyar-uniós viszonyról.

Orbán visszautasítja azt, hogy a Fidesz váltsa le Schmittet

A miniszterelnök szerint ha Schmitt Pál köztársasági elnök úgy dönt, hogy az igazságáért harcolni akar, akkor ezt a jogot senki sem veheti el tőle; Orbán Viktor így nyilatkozott újságíróknak a Fidesz-KDNP hétfő reggeli frakcióülésére érkezőben.

A vizsgálat közben lett MOB-alelnök a Schmitt-bizottság tagja

Egy nappal a megjelölt határidő előtt elkészült a Schmitt Pál doktori disszertációt vizsgáló bizottság jelentése. A Semmelweis Egyetem nem sajtótájékoztatón jelentette be a döntést, hanem közleményt tett közzé honlapján. Az 1157 oldalas jelentésből háromoldalas összefoglalót készített a bizottság.

Schmitt Pál: Ha tehetném, megint így járnék el

Visszautasította a plágiumvádat Schmitt Pál köztársasági elnök szerda reggel az MR1-Kossuth Rádió 180 perc című műsorában. Közölte: legjobb tudása szerint készítette kisdoktori disszertációját, vagyis nem tulajdonította el senki szellemi tulajdonát, ellenben huszonegy különböző forrásból dolgozott, és ha tehetné, ismét ugyanígy járna el.
Világgazdaság Piactér