privátbank

Nagyon komoly kihívója lett az alapkezelőknek

Jól időzített a pénzügyi kormányzat a MÁP+ kockázatmentes extra prémium ajánlatával – véli Karagich István. A Blochamps Capital ügyvezetője szerint az állampapírok komoly kihívást jelentenek majd az állampapír portfóliókra.

Világszintű szolgáltatás rekordalacsony áron

A hazai adórendszer mellett a szolgáltatások relatív alulárazottsága is amellett szól, hogy érdemes a magyar privátbankokat használni – mondta a Világgazdaságnak Karagich István.

Gazdagabbak lettek a leggazdagabbak

A privátbanki ügyfelek száma viszont csökkent, miután az Erste átvette a Citi Gold-ügyfeleket, akik közül többen prémiumkategóriássá váltak.

Stabilan növekszik a privátbanki piac

Szeptember végén 3977 milliárd forintot tett ki a hazai privátbanki szolgáltatók által kezelt vagyon becsült értéke, szemben a 2016 végi 3860 milliárddal.

Koncentráltan bővülhetnek a privátbankok

Bár szűkül a szolgáltatók köre, van növekedési lehetőség a hazai privátbanki szolgáltatásban – állítja Karagich István, a Blochamps Capital Kft. ügyvezető igazgatója.

Tovább gazdagodtak a leggazdagabbak

Tavaly év végén a legvagyonosabb 50 ezer magyarnak már négyezermilliárd forint fölötti megtakarítása lehetett a hazai privátbanki szolgáltatóknál. A privátbankok nagyot nőttek a múlt évben, az idén az Erste és a Citi lakossági üzletágának összeolvadása átrendezheti a piacot.
Világgazdaság Piactér