prognózis

Nem toporog, inkább kilő a német a gazdaság

A német bruttó hazai termék az idén 1,8 százalékkal nőhet a müncheni ifo gazdaságkutató intézet legfrissebb prognózisa szerint, korábban 1,5 százalékot vártak.

Javulásra számítanak a német gazdaságkutatók

A német gazdasági kutató intézetek csütörtökön kiadott közös őszi konjunktúra jelentésükben 1,6 százalékos német GDP-növekedést jeleztek előre 2015-re és 2016-ra - derül ki a müncheni ifo gazdaságkutató intézet MTI-hez eljuttatott közleményéből.

Lassuló növekedést vár Magyarországtól az Európai Bizottság

A növekedés lassulásával számol Magyarországon az Európai Bizottság is: a testület téli gazdasági előrejelzésében úgy látja, 2015-ben 2,4 százalékkal bővülhet a GDP. Ez valamivel kevesebb, mint a kormány prognózisa, amely 2,5 százalékos növekedést jelez előre.

Javulnak az európai gazdaság kilátásai

Fennállnak a kockázatok, ám az európai gazdaság kilátásai javulnak - közölte téli gazdasági előrejelzésében az Európai Bizottság. A testület kiemeli: 2007 óta most először fordul elő, hogy minden uniós gazdaság bővülhet.

Lassabb magyar gazdasági növekedésre számít az EB

Az Európai Bizottság (EB) úgynevezett "téli gazdasági előrejelzése" szerint 2015-ben és 2016-ban is a korábban vártnál lassabb gazdasági növekedésre számít Magyarországon, egyúttal a testület csökkentette az idei költségvetési hiányra vonatkozó prognózisát is.

Az IMF szerint Magyarország jobban teljesít

A Nemzetközi Valutaalap (IMF) javította az idei és a jövő évi magyar GDP-növekedési prognózisát: az IMF a kedden nyilvánosságra hozott World Economic Outlook (WEO) jelentésben azzal számol, hogy a magyar gazdaság 2014-ben 2,8 százalékkal, 2015-ben 2,3 százalékkal bővülhet.
Világgazdaság Piactér