Ptk

Új vagyonkezelő cég nyílt

Magyarországon néhány tízezer tehetős család és magánszemély vagyonának megőrzésében játszhat főszerepet a bizalmi vagyonkezelés.

Építkezés idegen telken – kié lesz az ingatlan?

Mi a következménye, ha valaki más tulajdonában lévő ingatlanon építkezik? Megszerzi-e az épület vagy akár a telek tulajdonjogát? És egyáltalán kaphat-e építési engedélyt az, aki nem igazolja az építési jogosultságát?

Négy tőzsdei cég nem lépett

Még négy tőzsdei cég nem jelentkezett át a polgári törvénykönyv hatálya alá. Kettő ezt a március 15-i határidőig pótolná, az Externet és a Kartonpack szándékairól azonban nincs hír.

Ketyeg az óra és teljes a káosz

A területi cégbíróságok teljesen másképp értelmezik, mi a teendője azoknak a bt-knek és kkt-knek, amelyek összhangba szeretnék hozni létesítő okiratukat a megváltozott Polgári Törvénykönyvvel

Nagy hátrányba kerülhetnek az új Ptk. miatt a laikus vállalkozások

Az új Ptk. „fogyasztó” fogalma miatt a korábbiakhoz képest jelentősen hátrányba kerülhetnek a nem természetes személy jogalanyok, például alapítványok, egyesületek, társasházak és vállalkozások, mivel az új törvényben rájuk már nem vonatkoznak a fogyasztókat megillető többletvédelmet biztosító rendelkezések – mutatott rá Hámori Antal, a Budapesti Gazdasági Főiskola docense egy szakmai rendezvényen.

Ptk-módosítás: könnyebb lesz átlátni a cégek működését

Tegnaptól személynevekre is lehet keresni az Igazságügyi Minisztérium Céginformációs és az Elektronikus Cégeljárásban Közreműködő Szolgálat online céginformációs szolgáltatásában – közölte a rendszer hátterét nyújtó Microsec Zrt.

Veszélyben lehetnek-e a bérek? Vitában a kormány és egy ügyvédi iroda

Nincs vége a vitának arról, veszélyben lehet-e egy jogszabályi pontatlanság miatt több tízezer ember fizetése. A Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium ma délelőtt még arról írt, hogy alaptalan a félelemkeltés - az ügyvédi iroda viszont, amely felhívta a figyelmet a problémákra, most azt írja, nem tudnak egyetérteni a tárca indokaival.
Világgazdaság Piactér