Q2

Utcahosszal népszerűbb a busz a vasútnál

A belföldi távolsági személyszállításban az utasszám 1,4 százalékkal mérséklődött, az utaskilométerben mért teljesítmény pedig 1,2 százalékkal nőtt.

Másfél százalékosra mérte az MNB az államháztartási hiányt

A bruttó hazai termékhez viszonyítva 3,4 százalékos finanszírozási igénye keletkezett a magyar államnak az elmúlt egy évben. A jegybank jelentéséből az is kiderül, hogy az Eximbank kétszázalékos pluszt tesz hozzá az államadóssághoz.

Jól hasítanak a takarékszövetkezetek

Stabilan tartja eredményeit a takarékszövetkezeti szektor: a takarékok több mint 90 százalékát tömörítő Országos Takarékszövetkezetei Szövetség (OTSZ) első féléves eredményeiből jól látszik, hogy a legnagyobb magyar takarékszövetkezeti egyesület mind mérlegfőösszegben, mint betétállományban, mind tőkemegfelelésben erősödni tudott az idei első hat hónapban. A hitelportfólió azonban a takarékok esetében is romlott. Az önkormányzati hitelek értéke 25 százalékkal nőtt.

A külföldi leányok nyomták fel az OTP-eredményt

Az OTP Bankcsoport 2011 második negyedévében 37,288 milliárd forint, az első félévében 74,476 milliárd forint konszolidált adózott nyereséget ért el pénteken publikált gyorsjelentése szerint, ami 36, illetve 7 százalékkal haladja meg az egy évvel korábbit, és valamivel több az elemzői várakozásoknál.

Vergődik az elhúzódó válságban a Bookline

A Bookline.hu Nyrt. 17,6 millió forint adózás utáni veszteséget szenvedett el 2011 első félévében, szemben az egy évvel korábbi 76,8 millió forintos veszteséggel - közölte a társaság a BÉT honlapján szerdán közzétett, magyar szabvány szerinti nem auditált gyorsjelentésében.

Rossz hírek egész Európából

Az Európai Unió egészében az előző hónaphoz képest 0,2 százalékkal, 2010 második negyedévéhez képest pedig 1,7 százalékkal nőtt a bruttó hazai össztermék (GDP) az év második negyedében – derül ki az Eurostat adataiból.

Ismét brutális mezőgazdasági-áremelkedés

Az agrártermékek termelőiár-szintje 2011 júniusában 35,3 százalékkal magasabb volt az egy évvel korábbinál. Ezen belül a növényi termékek árszínvonala 46,7, az élő állatok és állati termékeké 15,0 százalékkal emelkedett - írja legfrissebb gyorsjelentésében a Központi Statisztikai Hivatal (KSH).
Világgazdaság Piactér