Random Capital

Üres cégekbe öntik a pénzt a befektetők

A tőzsdéket idén ellepő speciális célú akvi­zí­ciós társaságok (SPAC) a likviditásra szomjazó cégek­nek és a kisbefektetőknek is kínálnak előnyöket.

Üres cégekbe öntik a pénzt a befektetők

A tőzsdéket idén ellepő speciális célú akvi­zí­ciós társaságok (SPAC) a likviditásra szomjazó cégek­nek és a kisbefektetőknek is kínálnak előnyöket, a hagyományos IPO-nál egyszerűbb bevezetési folyamat azonban közel sem jelent garanciát a tőkepiaci sikerre.

Maga mögé utasította a mezőnyt a tőzsdeújonc

Villámrajttal debütált a tőzsdén az IT-cég, az elmúlt egy hónap alatt szinte a teljes hazai mezőnyt maga mögé utasító informatikai társaság részvénye rövid távú spekuláció helyett hosszú távú befektetésre lehet alkalmas.

Jön a limit nélküli kereskedés a BÉT-en

Decembertől megszűnik a napi ajánlattételi limit a Budapesti Értéktőzsde azonnali piacán, de több más fontos változással is jár a Xetra T7 rendszerre való átállás. A lépés magasabb volatilitást hozhat a pesti tőzsdére, a spekulatív kispapíroknál pedig kikophatnak egyes kereskedési minták.

Indokolt az óvatosság az őszi parketten

A növekvő globális kockázatok mellett a hagyományosan változékony október miatt is izgalmas időszak vár a hazai blue chipekre, amelyek közül a Magyar Telekom lehet a legütésállóbb a következő hetekben.

Mindannyian háziasszonyok vagyunk

A tőzsdepiacon minden a lakosságtól függ, a szerepünk óriási, nélkülünk nem létezik a piac – mondta Virág Ferenc, a Random Capital Zrt. vezérigazgatója a Világgazdaság Tőzsdekonferenciáján.

Fontos ügyben szólította fel a jegybank a Random Capitalt

Az MNB azonnali hatállyal felszólította a Random Capital Broker Zrt.-t, hogy szervezetén belül csak a munkakörük alapján arra illetékes személyeknek tegye lehetővé a szervezeten belüli információhoz való hozzáférést.
Világgazdaság Piactér