rekonstrukció

Az akadálymentesítésen is spórolna a BKV

Továbbra sem lehet hivatalosan tudni, hogy a főváros honnan teremtené elő a hármas metró drágulásának fedezetét. Információink szerint a városvezetés mindent megtesz, hogy ne kelljen pluszforrásokat bevonnia, ezért akár az aluljárók akadálymentesítésére szánt összegeket is megvágná.

Alku van, már csak pénz kell a metróhoz

Megérte kitartania a BKV-nak a 3-as metró középső szakasza körüli konfliktusban, hiszen majd a felére faragta le a Swietelsky Vasúttechnika követelését.

Alku van, már csak pénz kell a metróhoz

Úgy tűnik, megérte kitartania a BKV-nak a 3-as metró középső szakasza körüli konfliktusban, hiszen majd a felére faragta le a Swietelsky Vasúttechnika követelését. Ám még így is kérdés, honnan lesz pénze a fővárosi cégnek a kilencmilliárdos többletigény kifizetésére.

Fordulhat a kocka a 3-as metrónál

A mai napig sem kezdődött meg a középső pályaszakasz felújítása. A BKV és a kivitelező egy éve vitázik, a közlekedési vállalat most újabb utolsó dátumot jelölt ki a megállapodásra.

Fordulhat a kocka a 3-as metrónál

Bár már november elején lezárták az utasok elől, még el sem kezdődött a középső pályaszakaszon a felújítás. A BKV és a kivitelező egy éve vitázik, a közlekedési vállalat újabb utolsó dátumot jelölt ki a megállapodásra.

Baj lehet a középső szakasz állomásaival

 Miután a tárgyalóasztalnál nem született egyezség a 3-as metró alagút-rekonstrukciójának folytatásáról, a BKV és a Swietelsky Vasúttechnika levélben győzködi egymást. A parttalan vita már az állomások felújítását is veszélyezteti.

Nem kulcsrakész a déli szakasz

Csütörtökön átadják a Nép­liget és Kőbánya-Kispest közötti vonalat. Pedig szombaton még metróbaleset történt a próbaüzem területén, részben az automatika hiánya miatt.

Nem kulcsrakész a déli szakasz

A 3-as metró felújításán dolgozó cégek készre jelentették a munkálatokat a Nép­liget és Kőbánya-Kispest állomások között. Egy hét végi ütközés nyomán azonban a felújítás nem százszázalékos, pedig a BKV holnapra tervezi az üzembe helyezést.
Világgazdaság Piactér