RÉSZVÉNYEK

Ezredforduló megismételve?

Kettészakadt a részvénypiaci univerzum, az eddigi nyertes technológiai ágazat profitálhat legtöbbet a Fed-pénzesőből.

Mit gondoljunk az osztalékcsökkentésekről?

Újabban az egész világon végigsöprő osztalékcsökkentési vagy -halasztási hullám borzolja a befektetők kedélyét, főleg azokét, akik elsősorban income stratégiákkal foglalkoznak. Vélemény.

Rástartoltak a részvényekre a befektetők

A számlanyitások és a tranzakciók számában is érezhető felpezsdülés február közepétől a hazai brókercégeknél – derül ki a Világgazdaság körkérdésére adott válaszokból.

Rástartoltak a részvényekre a befektetők

A számlanyitások és a tranzakciók számában is érezhető felpezsdülés február közepétől a hazai brókercégeknél. A nyomott árazású olajszektor mellett a defenzívebb gyógyszeripari és technológiai részvényeket keresik a kisbefektetők – derül ki a Világgazdaság körkérdésére adott válaszokból.

A gyér forgalom drágítja a hazai parkettet

A fix tőzsdedíjak alapján a régió egyik legkedvezőbb árazású börzéje a Budapesti Értéktőzsde, az alacsony kereskedési volumen és a magas technikai jellegű kiadások viszont aránylag költségessé teszik a pesti tőkepiacot a brókercégek számára.

Betört a tőzsdére a Pensum Group

A társaság árbevétele az elmúlt években dinamikusan emelkedett 2018-ban elérte a 2,2 milliárd forintot, melynek 40 százaléka származott külföldről.

Idén elég lehetett, jövőre viszont már kevés lesz a buy-and-hold stratégia

Kisebb esélyt lát Saághy Pál, az OTP Bank senior treasury üzletkötője arra, hogy az idén látott, kiemelten magas részvénypiaci hozamok 2020-ban is megismétlődjenek. Bővülhet viszont a hazai és a nemzetközi részvény- és devizapiacokon aktív hazai magánbefektetői kör, amelynek a vélhetően visszatérő volatilitással is szembe kell néznie.
Világgazdaság Piactér