romkocsma

Háromszor csapott le romkocsmákra a NAV egy éjszaka alatt

Nagyszabású összehangolt ellenőrzést hajtott végre a Nemzeti Adó- és Vámhivatal a fővárosban. Az elmúlt hét végén 32 frekventált vendéglátóhelyet látogattak meg egy időben a revizorok, és egy-egy helyszínre háromszor is visszatértek. A vizsgált vendéglátóhelyek online pénztárgépekbe beütött forgalma 30 százalékkal nőtt az előző hét péntekjéhez képest - írja az Origo.

Elszámolták a romkocsmaadót

Messze elmarad majd a budapesti belváros éjszakai szórakozóhelyeire kirótt „romkocsmaadó” összbevétele a tervezettől - írja az Index. A hozzájárulás kiszámítási módját rögzítő szabályozásba tavaly beépítettek egy maximumkorlátot, és most derült ki, hogy ez az eddig jelentéktelennek tűnő klauzula töredékére csökkenti a vendéglátóhelyek fizetési kötelezettségét.

Szerdán éjféltől jön a romkocsmaadó

A világörökségi területen működő, szeszesitalt árusító vendéglátóhelyek és boltok az éjszakai nyitva tartásért felügyeleti díjat fizetnek - a kereskedelmi törvény ezt szabályozó módosítása augusztus elsején lép hatályba.

Budapesti imázs: nem szabad megszűntetni a romkocsmákat

Egyebek mellett a Rákóczi út és a Kossuth Lajos utca, valamint a Nemzetközi Hajóállomás rendbehozatalát kéri a Magyar Utazásszervezők és Utazásközvetítők Szövetsége (MUISZ). A Budapest beutaztató turizmusát leginkább nehezítő tényezőkről szóló anyagot a főváros új vezetésének, a Széchenyi terv vitaanyagához tett javaslataikat pedig a Nemzetgazdasági Minisztérium turizmusért felelős államtitkárának küldték meg - írja a Turizmus Panoráma Bulletin.

Budapest is szerepel a The New York Times toplistáján

A tekintélyes The New York Times hétvégi mellékletében azt a 41 helyet mutatja be olvasóinak, amelyek felkeresését nem szabad kihagyni 2011-ben. A "The 41 places to go in 2011" címmel megjelent összefoglalóban Budapestet kétszer is említik. A magyar főváros először a 11. helyen, a dunai hajózás kapcsán kerül a figyelem középpontjába, majd a szerzők a hangulatos budapesti romkocsmák mellett sem mennek el szó nélkül: ezek a 40. helyen szerepelnek, külön budapesti kedvcsinálóba ágyazva.
1
Világgazdaság Piactér