Sainsbury

A Tesco elé vágnak a brit piacon

Egyesült a második és a harmadik legnagyobb brit kiskereskedelmi cég, a Sainsbury és az Asda, aminek hatására a legnagyobb ágazati vállalat jön létre.

Bejött a Távol-Kelet a Tescónak

Európa egyik legnagyobb kiskereskedelemi lánca, a brit Tesco február végén zárult üzleti évében is jelentős eredménynövekedésről számolt be: a brit vállalat elsősorban a távol-keleti piacokon könyvelt el masszív nyereséget, amely ellensúlyozta az angolszász országok stagnálását. A magyarországi bevétel meghaladta a 666 milliárd forintot.

Karácsony utáni akciókkal aratott a Tesco

A január tizedikével végződő hét hetes időszakban a Tesco brit áruházaiban 2,5 százalékkal emelkedtek az eladások. A cég akciókkal igyekezett megtartani a vásárlókat, akik ezek hiányában diszkont üzletekhez pártoltak volna.

A szupermarketek hadat üzentek a magas benzinárnak - Ki bírja tovább?

A brit szupermarket láncok hadat akarnak üzenni a literenként csaknem 120 pennybe kerülő benzinárnak és egymásnak is: az Asda nevű lánc nyitott, bejelentve a 3 pennys árcsökkentést kútjainál. Rálicitált a Morrisons lánc, amely közölte, hogy a benzin és a dízel árát is literenként 4 pennyvel viszi le.
1
Világgazdaság Piactér