sajtószabadság

Elhallgattatták a BBC-t egy egész országban

A BBC egy dokumentumfilmje azt állította, hogy az országban titkos létesítmények működnek, ahol ellenzékieket kínoznak. A hatalom erre betiltotta a műsorszórást.

Megfélemlítés, fizikai erőszak: kutatás az újságírók életéről

Nem kívánatos beavatkozások akadályozzák számos újságíró munkáját Európában: sokan számoltak be megfélemlítésről, fizikai bántalmazásról, zaklatásról és célzott megfigyelésről - derült ki az Európa Tanács (ET) csütörtökön közzétett jelentéséből.

Kiborult a lengyel kormánypárt a Ringier Axel Springer körlevele miatt

Botrányt keltett Lengyelországban a Ringier Axel Springer német-svájci médiakonszern pénteken közzétett belső körlevele, melyben a cég főnöke arra szólítja fel lengyelországi alkalmazottait, hogy a múlt heti EU-csúcstalálkozó után helyezzék megfelelő megvilágításba Varsó és Brüsszel viszonyát.

Romlott a sajtószabadság helyzete: 42 helyet csúsztunk vissza 2010 óta

A sajtószabadság helyzete jelentősen romlott világszerte 2014-ben, ami elsősorban a terrorszervezetek tevékenységének a következménye - állapította meg a Riporterek Határok Nélkül (RSF) nemzetközi újságíró jogvédő szervezet Párizsban kiadott éves jelentésében. Az RSF rangsorolásában Magyarország az előző évhez képest egy hellyel került hátrább.
Világgazdaság Piactér