Sávoly

Mozgolódás indult a Balatonring körül

Mégsem szűnik meg a Balatonring beruházására alapított Sávoly Motorcentrum Fejlesztő Kft. Ötszáz hektár ingatlan vár befektetőre Sávolyon.

Sávolyi botrány: mire költik az adófizetők pénzét?

Múlt hét csütörtökön lemondott a sávolyi projekt koordinálásáról a Balatoni Fejlesztési Tanács elnöke, majd pénteken az MFB és a gazdasági tárca bejelentette, nem köt szerződést a beruházóval a MotoGP-pálya megépítésére. A tisztázatlan kormánytámogatás felfüggesztését követelő civil szervezetek üdvözlik a bejelentéseket, ugyanakkor felhívják a figyelmet arra, hogy a beruházással kapcsolatos dokumentumok nyilvánossága továbbra sem biztosított, illetve továbbra is válaszokra várnak az eddigi döntések hátteréről - áll a Freedom House Europe, a K-Monitor Közhasznú Egyesület, aTársaság a Szabadságjogokért ésTransparency International Magyarország közös közleményében.

Hogyan tovább Balatonring?

A sávolyi polgármester szerint komoly jogkövetkezményei lehetnek annak, hogy az MFB nem nyújt hitelt a motorpálya megépítéséhez.

Bajnaihoz fordul a sávolyi polgármester a motorpálya miatt

Bobek József, Sávoly polgármestere Bajnai Gordon miniszterelnökhöz fordul segítségért miután az MFB nem nyújt hitelt a motorpálya megépítéséhez, és ezzel a beruházó mellett ellehetetlenül a somogyi község is.

Az idén már nem épül meg a sávolyi MotoGP-pálya

Az idén már nem tud megépülni a sávolyi MotoGP pálya, hacsak a beruházó nem tud egy finanszírozót előhúzni a bűvészkalapból - mondta Varga István gazdasági miniszter pénteken az MTI-nek.

Földút vezet majd a Balatonringhez? Összekötőút-tender lefújva!

Mégsem épül meg az eredetileg tervezett módon, vagyis közpénzből a Balatonringet a 7-es főúttal összekötő út – értesült az Index. A kivitelező kiválasztására az állami sztrádaberuházó, a NIF Zrt. március elején írt ki közbeszerzési eljárást, ám a portál értesülései szerint az ajánlati felhívást napokon belül visszavonják.

Sávoly: építeni vagy nem építeni? Suchman lemond

Nem csillapodnak a kedélyek a sávolyi motorversenypálya támogatásáról és építése körül: míg a megye közgyűlésének fideszes elnöke szerint halasztani kéne a szerződés aláírását, addig az önkormányzati minisztérium sürgetné azt – tudta meg az MR1 Kossuth Rádió. Közben az LMP is megkezdte „korrupciókampányát”: felszólítják a kormányt és a parlamenti pártokat, hogy tisztázzák a beruházó Grupo Miltonhoz fűződő kapcsolatukat.
Világgazdaság Piactér