SNB

Helyezkedés a Fed kamatvágása után

Szokatlanul csendes nap követte a Fed kamatdöntését az európai piacokon, mivel a 25 bázisponttal 1,75–2,0 százalékra mérsékelt amerikai rátát már korábban beárazták a kötvény- és részvénykereskedők.

Svájcban a nyugalom az úr

A piaci várakozásoknak megfelelően a svájci jegybank monetáris tanácsa csütörtöki ülésén változatlanul hagyta az irányadó kamatokat.

Rekordnyereség a svájci jegybanknál

A Svájci Nemzeti Bank elsősorban a frank árfolyamgyengülése következtében érte el az 54,4 milliárd frankos rekorderedményt.

Nem változtatott alapkamatán a svájci jegybank

Továbbra is mínusz 0,25 százalék és mínusz 1,25 százalék közötti sávban ingadozhat a svájci központi bank (SNB) irányadó kamatlába a jegybank csütörtöki kamatdöntő ülése után. A látra szóló betétek kamata szintén nem változott, mínusz 0,75 százalékon áll - szerepelt a bank közleményében.

Gyengíteni kellene az eurót

Egyre nagyobb a nyomás az Európai Központi Bankon, hogy segítse a gazdaság növekedését, és gyengítse az euró árfolyamát. Már nemcsak politikusok, hanem nagyvállalatok vezetői is érzékeltetik, hogy a közös európai deviza árfolyama túlzottan erős. Az EKB tett ugyan lépéseket a hitelezés fellendítésére, de más, erőteljes ösztönző eszközöket is bevethetne

Örülhetnek a frankhitelesek: Marad a svájci árfolyamküszöb

A svájci jegybank (SNB) fenntartja az 1,20 frankos árfolyamküszöböt az euróval szemben, szükség esetén kész gyengíteni a frankot, korlátlan mennyiségben hajlandó külföldi devizát vásárolni és más eszközökkel is élni - közölte csütörtökön a svájci központi bank (SNB).
Világgazdaság Piactér