Start

Kicsiben már működik a közmunka

Kisebb méretekben már működőképesnek látszanak egyes közmunka-mintaprogramok. A közmunka új rendszerének főpróbájaként felfogható kezdeményezések után jövőre többszázezres létszámban folytatnák a programot. Szakértők szerint azonban, ami kicsiben működik, nagyban már nem biztos, hogy fog.

Jóval többet finanszírozott a Start - Mit várhatnak a cégek?

Több mint 21 százalékos növekedéssel, 4 069 millió forint értékű szerződésállománnyal zárta az elmúlt évet a Start Tőkegarancia Zrt. A szerződésállomány az első félévben 506, a második félévben pedig 216 millió forinttal nőtt.

Kevés a tőkebefektetés a hazai cégeknél

A Közép-Magyarországon működő, a feldolgozóiparban, vagy a kereskedelemben tevékenykedő mikrovállalkozásokba érkezett a tőkebefektetések nagy része 2008-ban a Start Zrt. felmérése szerint. A hazai kis- és középvállalkozásokba befektetett 4,4 milliárd forintnyi friss tőkebevonás összege közel 10 százalékkal alacsonyabb volt, mint az előző évben. Kiderült, hogy a tíz évesnél idősebb vállalkozásokat, a "gazellákat" kellene támogatni az újabb, pár éves cégekkel ellentétben.

Putyin: Az amerikaiak védekezzenek, mi fegyverkezünk

Vlagyimir Putyin egy mai sajtótájékoztatón úgy fogalmazott: Oroszországnak támadó fegyverrendszer kifejlesztésére van szüksége ahhoz, hogy fenntartsa az egyensúlyt a rakétavédelmi hálózatot kiépítő Egyesült Államokkal.

Szuperrobot Mátranovákon

Új beruházást adott át és már a folytatásra készül a magyarországi üzemeiben 2005 óta folyamatosan fejlesztő Bombarider Transportation.

Jövőre a rászoruló gázfogyasztók is kaphatnak támogatást

Az önkormányzatok jövőre már az államkincstárnál is vezethetik pénzforgalmi számláikat, az energiacégekre kivetett extra adóból a távhő- mellett a gázárra is fizethető támogatás - egyebek mellett ezt tartalmazza a költségvetéshez benyújtott salátatörvény – írja a Népszabadság.

Hány darab kalauz kell a vonatra? Egymásnak esett a MÁV és a szakszervezet

A Vasúti Dolgozók Szabad Szakszervezete (VDSZSZ) szerint balesetveszélyes, és ellenkezik az utasításokkal, hogy a 10-11 kocsiból álló vonatokon csak egy vezető jegyvizsgáló teljesít szolgálatot. A MÁV-START Zrt. szakmailag megalapozatlannak tartja a vádakat, és visszautasítja.

Start előtt az új autólízing

Miközben januártól a PSZÁF szigorított, szeptembertől enyhülnek a gépjárműlízing egyes feltételei.
Világgazdaság Piactér