svájci

Megdrágult a svájci üdülés

Az erős frank annyira megdrágította a svájci üdüléseket, hogy érezhetően csökkent a vendégéjszakák száma. Magyarországról mégis több vendéget fogadtak.

Mikor fogja durrogtatni Svájc a puskaport?

Holnap jelenik meg a svájci jegybank negyedévente esedékes kamatdöntése. A piaci várakozások szerint marad a 3 hónapos futamidejű svájci frank Libor-ra vonatkozó 0-0,25 százalékos célsáv - jelenti az Equilor.

Gond lehet - Megint adócsalók adatait veszik Németországban

Németország Észak Rajna-Vesztfália tartományának pénzügyminisztériuma ismét két darab, Svájcból származó CD-t vásárolt meg, rajta feltételezett német adócsalók adataival. A tartomány ezzel kivívhatja Berlin haragját, hiszen a német szövetségi kormány már felszólította a régiókat, hogy állítsák le az illegális adatvásárlásokat.

Mégsem titok? - Svájc meghátrált az amerikai kormány elől

A svájci kormány engedélyt adott a tizenegy, az Egyesült Államokkal adóvitában álló svájci banknak arra, hogy kiadja az amerikai hatóságoknak azoknak a tanácsadóknak a nevét, akik amerikai állampolgároknak segítettek az adóelkerülésben.

"Miért nem tartóztatják le a német pénzügyminisztert?"

Tovább nő a feszültség Németország és Svájc között a banktitokkal kapcsolatos letartóztatások ügyében. A német adószakszervezet szerint, ha Svájc következetes, akkor nem csak az adóügyi nyomozókat, de a német szövetségi pénzügyminisztert is kellene tartóztatnia a banktitok megsértése miatt.

Svájc jobban fog hasítani

A KOF svájci gazdaságkutató intézet 0,2 százalékról 0,8 százalékra módosította az idei svájci GDP-növekedésre vonatkozó előrejelzését.

CBA - Egyre több svájci a magyar üzletláncban

Megszaporodtak a magyar CBA üzletlánc vezetőségéhez köthető vállalkozásokban a külföldi cégek, amelyeknek legnagyobb előnyük az adóoptimalizálás - írja a pénteki Népszabadság.

Svájci invázió a német határon

A németországi Constance városa igen jól profitál abból, hogy a határ másik oldalán élő svájciak átrándulnak vásárolni, bár a település nehezen a svájci látogatók áradatával.
Világgazdaság Piactér