Swietelsky Vasúttechnikai Kft.

Alku van, már csak pénz kell a metróhoz

Megérte kitartania a BKV-nak a 3-as metró középső szakasza körüli konfliktusban, hiszen majd a felére faragta le a Swietelsky Vasúttechnika követelését.

Alku van, már csak pénz kell a metróhoz

Úgy tűnik, megérte kitartania a BKV-nak a 3-as metró középső szakasza körüli konfliktusban, hiszen majd a felére faragta le a Swietelsky Vasúttechnika követelését. Ám még így is kérdés, honnan lesz pénze a fővárosi cégnek a kilencmilliárdos többletigény kifizetésére.

Fordulhat a kocka a 3-as metrónál

A mai napig sem kezdődött meg a középső pályaszakasz felújítása. A BKV és a kivitelező egy éve vitázik, a közlekedési vállalat most újabb utolsó dátumot jelölt ki a megállapodásra.

Fordulhat a kocka a 3-as metrónál

Bár már november elején lezárták az utasok elől, még el sem kezdődött a középső pályaszakaszon a felújítás. A BKV és a kivitelező egy éve vitázik, a közlekedési vállalat újabb utolsó dátumot jelölt ki a megállapodásra.

Baj lehet a középső szakasz állomásaival

 Miután a tárgyalóasztalnál nem született egyezség a 3-as metró alagút-rekonstrukciójának folytatásáról, a BKV és a Swietelsky Vasúttechnika levélben győzködi egymást. A parttalan vita már az állomások felújítását is veszélyezteti.

Vakvágányon a 3-as metró felújítása

Az utolsó utáni határidőig sem született megállapodás a BKV és a Swietelsky között. A felek most arra játszanak, hogy a másik dobja be előbb a törölközőt. Közben ketyeg az óra, a projekt vállalt befejezési dátuma egyre tarthatatlanabb, és bár nincs munkavégzés az M3-as vonal középső szakaszának alagútjában, egy hete nem jár a metró.

BKV kontra Swietelsky: most vagy soha

Kulcsmomentumához érkezett a 3-as metró körül kirobbant vita. Ha ma nem születik szándéknyilatkozat a folytatásról, új közbeszerzést kell kiírni.

BKV kontra Swietelsky: most vagy soha

Kulcsmomentumához érkezett a 3-as metró felújítása körül kirobbant vita. Ha ma nem születik szándéknyilatkozat a folytatásról a felek között, új közbeszerzést kell kiírni.
Világgazdaság Piactér