szakadárok

A tűzszünet ellenére estek el ukrán katonák

Az aratások idejére megkötött tűzszünet ellenére folytatódnak a harcok a Donyec-medencében. A kijevi hadműveleti parancsnokság közleménye szerint az elmúlt napokban több katona is életét vesztette.

Újra elszabadult a pokol Luhanszkban

Hónapok óta nem tapasztalt számú, 109 tüzérségi támadást hajtottak végre az elmúlt 24 órában a kelet-ukrajnai szakadárok a frontvonalnak ukrán kormányerők által ellenőrzött oldalán lévő katonai állások és települések ellen - közölte vasárnap a kijevi hadműveleti parancsnokság. Vasárnap két település lakott részein is lövedékek csapódtak be.

Mentőautóra lőttek oroszbarát szakadárok, egy ember meghalt

Oroszbarát kelet-ukrajnai szakadárok automata fegyverekkel rálőttek tegnap az ukrán fegyveres erők egy mentőautójára Luhanszk megyében, az orosz határ közelében; egy katona életét vesztette, egy másikat pedig súlyos sérülésekkel szállítottak kórházba - közölte ma a megyei kormányzói hivatal sajtóosztálya.

Ukrajnában a szakadárok hidat robbantottak

Az ukrán elnök és a szakadár fegyveresek által kihirdetett tűzszünet ellenére nem csitulnak a harcok Délkelet-Ukrajnában: az elmúlt egy napban öt ukrán katona halt meg az összetűzésekben, a lázadók megpróbáltak felrobbantani egy vasúti hidat, elfoglaltak egy laktanyát és három kormányzati épületet, illetve egy vegyi gyárat is, ahol állítólag repeszgránátokat akarnak gyártani - jelentette vasárnap reggel az ukrán média.
1
Világgazdaság Piactér