szakemberek

Nem árt óvatosnak lenni egy felújításnál

Ugyanolyan körültekintéssel kell ingatlant felújítani, mint vásárolni – figyelmeztetnek szakemberek a hétfői Magyar Nemzetben. Mint mondják, nem szabad bedőlni annak, hogy számla nélkül olcsóbb egy munka, mert utána már nem tudja a megrendelő a hathavi garanciát érvényesíteni.

Egyre nagyobb a szakemberhiány Németországban

Németországban egyre nagyobb a hiány jól képzett szakemberekből: a munkaadói oldalhoz közelálló IW gazdaságkutató intézet hétfőn ismertetett adatai szerint csupán februárban 117 ezer állás maradt betöltetlenül.

Eddig 48 halálos áldozata van az influenzának

Február 28. és március 6. között 25 ezren keresték fel az orvosokat influenzás panaszokkal, 23 százalékkal kevesebben, mint az előző héten - tájékoztatott az ÁNTSZ Országos Epidemiológiai Központja.

Csak kemény munkáért jár több bér

Miközben a vállalatok közel fele újabb létszámcsökkentésekre készül, bizonyos szakmákban komoly gondot okoz az üres álláshelyek betöltése. A cégek tapasztalata szerint az utóbbi megállapítás különösen igaz a szakmunkások, a műszaki és a számítástechnikai szakemberek esetében – derül ki a 651 cég működését feltérképező Országos HR Benchmark Felmérésből.
1
Világgazdaság Piactér