szaktárca

Azt szeretnék, ha magyar görögdinnyét vásárolnánk

A jövő héttől már nagy mennyiségű magyar dinnye kerül a piacra, ezért a Földművelésügyi Minisztérium (FM) arra kéri a vásárlókat, hogy ne Görögországból származó, hanem magyarországi dinnyét válasszanak - közölte ma a szaktárca.

Hárommilliárddal támogatják az agrárbiztosításokat

Az idei, igazolásokkal tanúsított agrárkárokra kötött biztosítások támogatására 3 milliárd forint támogatást különített el a szaktárca - egyebek mellett ezt tartalmazza a földművelésügyi miniszter rendelete, amely a legutóbbi Magyar Közlönyben jelent meg.

Hatszázötven milliárd forinttal többet adóztunk

Hatszázötvenmilliárd forinttal több érkezett az államkasszába tavaly a legfontosabb adó- és járulékfajtákból, mint az előző évben, ami a szaktárca szerint elsősorban azzal magyarázható, hogy zsugorodásnak indult a feketegazdaság - számol be a Magyar Nemzet.

Megvan a kormánylista

Immár hivatalos a második Orbán-kormány névsora, legalábbis ami a nyolc tárcavezetőt illeti. A leendő kormányfő tegnap a kiszivárogtatásoknak megfelelő személyeket mutatott be. Megszűnik az önálló Pénzügyminisztérium, az államháztartási kérdések a gazdasági tárcához tartoznak.

Riadtan fogadta az egészségügyi szakma a legújabb tervezetet

Riadtan fogadta a szakma a hírt: megszűnhet a kórházak gyógyítási teljesítményvolumen-korlátja (tvk). Pedig ha a kormány ezen a héten rábólint a szaktárca javaslatára, eltörlik az ötéves kvótát, s valamennyi egészségügyi beavatkozásért fizet majd a biztosító.
Világgazdaság Piactér