számlagyár

Mással csináltatott számlagyárat, 55 milliót kaszált

Két év alatt 55 millió forint költségvetési kárt okozott társával egy férfi, aki fiktív céget alapíttatott számlagyártásra egy gondnokság alatt álló ismerősével - közölte a Zala Megyei Főügyészség pénteken az MTI-vel.

Számlagyárat számolt fel a NAV Tatabányán

Tatabányai számlagyárat számoltak fel a Nemzeti Adó-és Vámhivatal (NAV) közép-dunántúli pénzügyi nyomozói, az érintett cégek 110 millió forint adóhiányt okoztak a költségvetésnek - közölte a NAV sajtóreferense.

250 milliós zárolás - Lebukott a számlagyár

Egy közismert kiskunfélegyházi vállalkozó működtette azt a számlagyárat, amely Bács-Kiskun, Csongrád, Pest, Tolna, Veszprém és Zala megyei gazdasági társaságok részére állított ki fiktív számlákat.

Minden ötödik számla bűzlik a könyvelőknek

A vállalkozások által elszámolt költségek közel ötöde esetében megkérdőjelezhető, hogy a vállalkozás érdekében merült-e fel – derül ki a Könyvelőiroda-vezetők Klubja és a Penta Unió Zrt. több mint ezer könyvelőt felölelő anonim – lapunknak megküldött – felméréséből. Ugyanakkor az ilyen kérdéses számlák többsége esetében a könyvelőt is bevonják a fiktív „elszámolási ügyletekbe”.

Videó! A temetőben fogták el a számlagyárost!

Különösen nagy – kétszázmilliós– adóhiányt okozó adócsalás és magánokirat hamisítás bűncselekmények megalapozott gyanúja miatt indított nyomozást a közelmúltban a vám- és pénzügyőrség. A bujkáló gyanúsítottat végül egy temetőben fogták el.
Világgazdaság Piactér