szavazat

Minden negyedik határon túli szavazat érvénytelen

Tizenegyezer levélszavazat azonosító nyilatkozatát dolgozta fel hétfőn a Nemzeti Választási Iroda (NVI), a szavazási iratok negyede érvénytelen volt - derül ki az NVI internetes oldalának keddi adataiból.

Matovic: Orbán egy olyan ember, aki terpeszkedik

Nem a szlovákiai magyarok, hanem Orbán Viktor jelenti a veszélyt Szlovákia számára - állítja Igor Matovic, az Egyszerű Emberek és Független Személyiségek mozgalom elnöke.

Nem jön be az egy anya, két szavazat?

A Magyar Progresszív Intézet szerint a Fidesz-KDNP az ellenzék irányába tett látványos gesztusokra és engedményekre készül az alkotmányozás parlamenti vitájában.

Szájer: Két szavazata legyen a magyar anyáknak

Az alkotmány előkészítése a végéhez közeledik, a szövegező bizottság elnöke csütörtökön terjeszti a Fidesz-KDNP frakció elé a dokumentum szövegét - mondta a szövegező bizottság elnöke az MR1 Kossuth Rádióban.

Elfogadták a költségvetést

Az Országgyűlés 257 igen és 119 nem szavazat mellett fogadta el a 2011. évi költségvetésről szóló törvényt. A képviselők döntöttek, hogy kérik az államfőtől a törvény sürgős kihirdetését.

G20-áldás az IMF reformjára

A G20-ak pénzügyminiszterei megállapodtak az IMF reformjában, amelynek révén a feltörekvő gazdaságok (pl. Kína, India, Brazília) nagyobb beleszólást kapnak a nemzetközi pénzügyi szervezet döntéshozatalában.

Hoppon maradt jobbikosok

Legalább három országos mandátumot köszönhet a Jobbik vezetése azoknak a képviselő-jelölteknek, akik az országos átlag feletti szavazatszámot gyűjtöttek össze az egyéni választókerületekben, bejutásukra azonban – se a választókerületekből, se pártlistákról – semmi esélyünk sincsen - derül ki a Nézőpont intézet elemzéséből.
Világgazdaság Piactér