szegénység

Egyre többen dolgoznak Spanyolországban

Májusban 3,1 százalékkal, mintegy 112 ezerrel csökkent a munkanélküliek száma Spanyolországban – közölte a spanyol statisztikai hivatal (INE) pénteken.

A legfontosabb feladat: a szegénység és az éhínség leküzdése

Az ENSZ 2030-ig szóló nemzetközi együttműködési programjának alapját a fenntartható fejlődési célok alkotják, a feladatok közül pedig a két legfontosabb a szegénység és az éhínség leküzdése, amelynek feltétele a gazdasági és természeti erőforrások elérhetővé tétele mindenki számára – hangsúlyozta a Földművelésügyi Miniszter hétfőn Budapesten az ENSZ Élelmezésügyi és mezőgazdasági Szervezetének (FAO) informális regionális konzultációján.

Egyenlőtlenség Európában: ötször annyit keresnek a gazdagok

Komoly egyenlőtlenségek mutatkoznak a jövedelemeloszlás tekintetében, és sokan félnek az elszegényedéstől az Európai Unió területén. Magyarország ebből a szempontból nem áll rosszul, jóval az uniós átlag alatt vannak a jövedelmi különbségek.

Rétvári: Egyre kevesebben élnek szegénységben Magyarországon

Évről évre több embernek van munkája és egyre kevesebben élnek szegénységben Magyarországon - válaszolta Rétvári Bence, az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) parlamenti államtitkára szerdán Szabó Tímea, a Párbeszéd országgyűlési képviselőjének kérdésére.
Világgazdaság Piactér