szelektív hulladék

Debrecenben szigetelés lesz a kidobott borosüvegből

Energocell üveghabgranulátum-gyártó üzemet adtak át szerdán Debrecenben, a húsz embert foglalkoztató üzemben évente 12-13 ezer tonna hulladék-üveget dolgoznak fel, és alakítanak át szigetelő anyaggá.

Csoda, hogy még elviszik a szemetet

A pénzhiány miatt az összeomlás szélére került a hazai szelektív hulladékbegyűjtés, néhol pedig már az is csoda, hogy a házak elől egyáltalán elviszik a szemetet – írja a Népszabadság.

Zöld fesztiválok itthon - A Szigetelők "rosszalkodtak"

Az idei fesztiválokon és rendezvényeken több szelektíven begyűjtött hulladék került a rendszerbe, mint 2010 nyarán. A soproni Volt Fesztiválon a várt mennyiség háromszorosát adták le a környezetvédelemre fogékony magyar fesztiválozók, a Sziget azonban némi csalódás volt, ugyanis a külföldi látogatókat nehezen lehetett aktivizálni.

Véget ért az Újrahasznosítási Hónap

Hetedszer rendezték meg az újrahasznosítás leghosszabb hazai rendezvénysorozatát, az Újrahasznosítási Hónapot. A szervező ÖKO-Pannon Nonprofit Kft. egy hónap alatt 19 magyarországi településre kormányozta el interaktív rendezvénykamionját, az utolsó állomás Orosháza volt. Az országos turné helyszíneit csoportosan több mint 12 ezer diák és pedagógus kereste fel, akikhez közel ötezer „civil” látogató is csatlakozott. Idén Eger és Várpalota diáksága volt a legérdeklődőbb.

Gyűlik a szelektív szemét

Egyre környezettudatosabbak vagyunk: visszavisszük a lemerült elemeket, amit lehet, csomagolás nélkül vásárolunk meg, egyre többen nem kidobjuk, hanem leadjuk az elhasználódott elektronikai eszközöket, és szelektíven gyűjtjük a csomagolási hulladékokat is – derült ki az Öko-Pannon Kht. legfrissebb kutatásából.

Gyűlik a szelektív szemét

A háztartási és a veszélyes hulladékot is évről évre egyre többen válogatják szét
Világgazdaság Piactér