szén

A szénmentes gazdaság kialakításának alacsony ára

Az acélipar dekarbonizálásának erős ösztönzője lenne egy szabályozás, amely előírná, hogy az Európában vagy Kínában értékesített autóknak meg kell felelniük a környezetbarát acél kritériumának – véli Adair Turner, az Energy Transitions Commission elnöke.

Finnország végleg leszámolna a szénnel

A finn kormány olyan támogatási rendszer bevezetését is vizsgálja, amely motivációt jelentene az energiavállalatoknak a fosszilis energiaforrások elhagyására.

Kína új szövetségesekre talált

Az ország szénimportja jelentősen nőtt tavaly Oroszországból és Mongóliából, részben kiváltva a nemzetközi szankciók miatt elapadt észak-koreai szállításokat.

Trump a zöld energia szélmalomharcosa

Bő két évtized múlva már az energiatermelés egyharmadát adja a nap és a szél erejének hasznosítása. A szélfarmok és a naperőművek megépítése 71, illetve 66 százalékkal válhat olcsóbbá.

Atomblokk épül a szénerőművek megmentéséért

Sajátos okból építene atomerőművet Lengyelország: a nulla szén-dioxid-kibocsátású létesítménynek köszönhetően könnyebben teljesíthetné uniós klímakötelezettségét, így a háttérben tovább működhetnének az áramtermelés 80 százalékát adó szénerőművek is – írja a Bloomberg.
Világgazdaság Piactér