szociális ellátás

Magán nem spórol az állam

A bürokráciára és gazdasági támogatásokra sokat, egészségügyre és szociális támogatásokra keveset költ a magyar állam uniós összevetésben.

Kizárhatóak szociális ellátásokból a más tagállamban dolgozók

Az európai uniós tagállamok kizárhatnak bizonyos nem járulékalapú szociális ellátásokból a területükre álláskeresés céljából más tagországból érkező uniós polgárokat - mondta ki kedden közzétett ítéletében a luxembourgi székhelyű Európai Bíróság egy német vonatkozású ügyben.

Schäuble: A fejlődéshez elengedhetetlen a munkavállalók bevándorlása

Németország fejlődéséhez elengedhetetlen a munkavállalók bevándorlása - fejtette ki egy vasárnapi lapinterjúban Wolgang Schauble pénzügyminiszter, a konzervatív CDU politikusa, bírálva a bajor testvérpártot, a CSU-t az uniós társállamokból érkező munkavállalók szociális ellátása körüli vitában képviselt álláspontjáért.

Mennyi jut majd jövőre segélyekre, idősgondozásra, gyermekétkeztetésre?

A jövő évi büdzsében közel ugyanannyi állami támogatás jut az önkormányzatok szociális juttatásaira és ellátásaira, mint az idén, jelentősebben egyedül a gyermekétkeztetés támogatása növekszik. Az egy főre vagy tevékenységre szánt keretek nem változnak. Ez a kistelepüléseknek okoz majd gondot, mivel már az idén is ki kellett pótolni a juttatásokat és az ellátásokat.

Sok megy családtámogatásra, kevesebb betegsegélyezésre

Az elmúlt húsz évben egyre többen szorulnak szociális támogatásra Magyarországon. A munkaképes korú lakosság egyharmada részesül ma valamilyen jóléti ellátásban, amit – szemben az európai tendenciával – nagyrészt pénzben kap meg.
Világgazdaság Piactér