Szociális és Munkaügyi Minisztérium

Az iroda engedélye sem jelent teljes biztonságot az utazóknak

Az engedéllyel rendelkező utazási irodák sem jelentenek teljes biztosítékot az utasoknak, az elmúlt időszak eseményei bizonyítják, csak új szabályok garantálhatják, hogy a turisták ne maradjanak napokig külföldön abban a bizonytalanságban, hogy kinek a költségére kell akár idő előtt hazautazniuk – írja közleményében a Fogyasztóvédelmi Egyesületek Országos Szövetsége (FEOSZ).

Ingyenes képzés a kistérségeknek!

Térítésmentes képzést indít a Perfekt Zrt. az Országos Foglalkoztatási Közalapítvány támogatásával a nyolc leghátrányosabb helyzetű dél-dunántúli kistérségben.

Alkalmi munkavállalói könyv - Szigorítás és könnyítés

Jelentősen módosulnának az alkalmi munkavállalói könyv érvényben lévő szabályai, lényegében az 1997-ben érvényes koncepció lépne életbe – mondta lapunknak Bódi András, a Szociális és Munkaügyi Minisztérium foglalkoztatási főosztályának vezetője.

Így őrizné meg a kormány a munkahelyeket

A Szociális és Munkaügyi Minisztérium az Állami Foglalkoztatási Szolgálat segítségével a válság kezdete óta folyamatosan gyűjti a leépítési szándékra vonatkozó bejelentéseket és ezek figyelembe vételével előkészítette és meghirdette az egymásra épülő első munkahelymegőrző és munkahelyteremtő programjait - áll a minisztérium szerkesztőségünkhöz eljuttatott közleményében.

Szűcs Erika: "Nem szeretnék úgy járni, mint Bokros"

Szűcs Erika szerint a szociális rendszer átalakításakor külön csapatot kell felállítani, amely az alkotmányossági kérdéseket vizsgálja. Mint mondja, nem szeretne úgy járni, mint Bokros Lajos, a járhatatlan utakat tehát eleve ki kell zárni.

Támogatott munkahelyteremtés - Humbug vagy segítség?

A neve elhallgatását kérő cégvezető januártól új üzletág beindítására készült 200-250 új alkalmazottal. A szolgáltató tevékenység nem járt volna nagy eszközberuházással, viszont nagyon is hiányzó munkahelyeket teremtett volna – írja a Népszabadság.
Világgazdaság Piactér