szocialisták

Kövér: Az IMF a rossz rendszer egyik fenntartója

Kövér László szerint a Nemzetközi Valutaalappal (IMF) tervezett együttműködés kialakítása során az lesz a fő kérdés, hogy Magyarország milyen pozíciót tud kiküzdeni magának: alárendelt szerepet vagy tényleges alkupozíciót. A házelnök ezt a Duna Televízió Heti hírmondó című műsorában mondta, kijelentve: mérhetetlenül rossz a véleménye a nemzetközi gazdasági szervezetekről, de azt senki nem gondolta, hogy egyáltalán ne működjünk együtt velük. Szólt arról is, támogatja, hogy a határon túli magyarok ne csak listára szavazhassanak.

Orbán: A szocialista kormány brutálisabb volt, mint most a Fidesz

A magyar kormányfő a múlt heti londoni látogatása során készített interjúban - amelyből a tekintélyes brit gazdasági-politikai folyóirat közép-kelet-európai blogrovata (Eastern Approaches) ismertet részleteket - kifejti, hogy a demokráciáknak, ha versenyképesek akarnak maradni, alkalmazkodniuk kell. Mindenekelőtt csökkenteniük kell az adósságfüggőséget, több figyelmet kell fordítaniuk a termelésre, és tisztességes állásokat kell teremteniük a kétkezi munkásoknak.

Szili: Miért vagyok még mindig probléma az MSZP-nek?

Az állampolgárok negyvenöt százaléka ma bizonytalan szavazónak számít - mondta Szili Katalin független országgyűlési képviselő az InfoRádió Aréna című műsorában. Hozzátette: az MSZP-nek is alkalmazkodnia kell ehhez a helyzethez, kapaszkodókat kell nyújtania számukra.

Gyurcsány kiverte a biztosítékot

A Gyurcsány Ferenc által szervezett Demokratikus Koalíció platform érthető módon többeknél kiverte a biztosítékot.

Gyurcsány csak az MSZP-ben reménykedhet

Gyurcsány Ferenc az MSZP-n kívül nem tud hosszabb távon életképes alakulatot létrehozni - mondta Wéber Attila az InfoRádió Aréna című műsorában. Ezért a szociológus szerint a volt miniszterelnök-pártelnök mindent megtesz azért, hogy az MSZP-n belül maradjon meghatározó politikai személyiség.

Szanyi: "Ostobaság kiterjeszteni az állampolgárságot"

Szanyi Tibor, az MSZP országgyűlési képviselője a Mokkában arról beszélt, abszolút ostobaságnak tartja a törvényhozás részéről, hogy boldog boldogtalanra kiterjesztik a magyar állampolgárságot.
Világgazdaság Piactér