szonda

Utoljára tavasszal volt ekkora az MSZP-tábor

Novemberben a szocialisták elemelkedtek a mélypontról, most december elején valamelyest tovább javult a helyzetük az Ipsos felmérése szerint; jelenleg a választókorú népesség 14 százaléka támogatja őket - közölte csütörtöki számában a Népszabadság.

A Mars-járművek pusztították el az életet a vörös bolygón?

Először 1976-ban szállt le szonda a Vörös Bolygón. A Viking nem talált bizonyítékot arra, hogy bármilyen élet is létezne a Marson és ugyanígy járt a Phoenix is, a múlt évben. Egyes szakértők szerint éppen azért, mert az általuk használt módszerek tették tönkre a mikroorganizmusokat.

Ekkora Fidesz-fölény még nem volt 2006 óta

A Népszabadság csütörtöki száma a Szonda Ipsos legutóbbi felmérését ismerteti, amely szerint tovább nőtt a különbség az MSZP és a Fidesz támogatottsága között.

Hátsó szándék? Ellenzik a magyarok a Mol külföldi tulajdonba adását

Az emberek 70 százaléka tisztában van azzal, hogy egy orosz cég tulajdonrészt szerzett a MOL-ban, s többségük úgy gondolja, hogy az adásvétel mögött valójában az orosz állam áll. Ugyanakkor az ország gazdasági függetlensége szempontjából fontosnak tartják, hogy a stratégiai ágazatok többségi magyar irányításban maradjanak. A nemzeti olajtársaságot a magyar gazdaság fejlődése szempontjából meghatározó cégnek minősíti a lakosság, s úgy vélik, hogy az orosz tulajdon nem tudná fokozni sikeres tevékenységét, viszont növelné az ország gazdasági és politikai függőségét Oroszországtól – ezek a legfontosabb megállapításai annak a közvélemény-kutatásnak, amelyet a Szonda Ipsos készített 1000 fő megkérdezésével, az ország felnőtt népességét reprezentáló mintán, a múlt hét végén.

A Jobbik megelőzi az SZDSZ-t és az MDF-t

Fél év múltán ismét nőtt a különbség a Fidesz és az MSZP között a Szonda Ipsos legújabb felmérése szerint, amit a Népszabadság ismertet. Az ellenzéki párt a választók 32 százalékának támogatását bírja, míg az MSZP csak 17 százalékon áll.
Világgazdaság Piactér