szórakoztatóipar

Megcsonkította a járvány a fesztiválszezont

Elmarad a fesztiválok nyári főszezonja, mivel a járvány miatt rendezvénystop van érvényben. Kérdés, hogy az őszre csúszó programdömpingre mennyien lesznek vevők.

Elébe mentek a sikernek

A Margaret Island utcazenéléssel jutott igazán közel az emberekhez. A fiatal zenészek már írtak fesztiválhimnuszt, kaptak Junior Artisjus díjat, és írt nekik szöveget Bródy János.

Birokra kel Hollywooddal a Netflix

A tervezettnél kevesebb új előfizetőt tudott meggyőzni a Netflix arról, hogy ő az otthoni mozizás csúcsa a tartalomszolgáltatás szempontjából. A cég nem bízza a véletlenre a terjeszkedést, produkcióit beviszi a filmszínházakba is.

Szórakoztatóipar - Ez hozza a legtöbb pénzt

A digitális szórakoztatóipar 2010-ben világméretekben mintegy 2000 milliárd dolláros piacon osztozhatott, ez az összeg 2015-re elérheti a 2800 milliárdot is – állapítja meg egyik legutóbbi felmérésében a Gartner.

"Nagy győzelem" - Hollywood betörhet Pekingbe

Kína elvesztette a WTO-hoz benyújtott fellebbezését a kereskedelmi világszervezet azon döntése ellen, amely az amerikai film- és zenei termékek importjára vonatkozó korlátozó intézkedéseinek megszűntetésére szólított fel.
Világgazdaság Piactér