sztrájkbizottság

BKV-sztrájkot hozhat az április

Az év első két hónapjában kétszáznál is több dolgozó lépett ki a BKV-tól. A társaság tisztában van vele, hogy a bérmegállapodás már nemcsak a jobb fizetésekről szól, hanem a munkaerő megtartásáról is.

Hétfőn sztrájkbizottságot alakíthatnak a Molnál

A szakszervezetek nem fogadták el a Mol 2019-re és 2020-ra vonatkozó béremelési ajánlatát. Az olajtársaság szerint már számos érdekképviseleti javaslatot beépítettek az ajánlatukba.

Sztrájkbizottság alakult a Posta értékszállító cégénél

Sztrájkbizottságot alakított az Értékszállítási és Őrzésvédelmi Dolgozók Szakszervezetének a JNT Security Kft.-nél működő tagszervezete pénteken, miután a bértárgyalásokat csütörtökön megszakította - közölte a Munkástanácsok Országos Szövetsége az MTI-vel.

Több ezer munkavállalót fenyeget bércsökkentés a Közdemosz szerint

A Közszolgálati Dolgozók Demonstrációs és Sztrájkbizottsága (Közdemosz) tiltakozik az ellen, hogy több ezer munkavállalót fenyeget bércsökkentés, ezért követelik, hogy 2015-ben minden olyan közszolgálati munkavállaló, aki központi bérintézkedések által nem érintett, részesüljön 10 százalék, de legalább bruttó 15 ezer forintos egyszeri bérintézkedésben.

PDSZ: Pitiáner a túlóradíj, csak esetlegesen adható a cafeteria

A Pedagógusok Demokratikus Szakszervezetének (PDSZ) elnökének több kifogása is van a pedagógusokat érintő kollektív szerződés tartalmával. Mendrey László lapunknak elmondta, hogy a többletmunkáért járó bruttó 1100-2300 forintos túlóradíj nevetséges és pitiáner, a cafeteria pedig csak a Klik költségvetésének függvényében adható.
Világgazdaság Piactér