Szurgutnyeftyegaz

Az USA aggódott a Szurgut-Mol ügy miatt, de nem tudta, mi az

A Szurgutnyeftyegaz Molban vásárolt részesedése nem csupán a magyar hatóságokat aggasztotta, hanem az amerikaiakat is - ez derül ki a Wikileaks legújabb közléseiből a Vedomosztyi című orosz lap pénteken közölt írása szerint.

A költségvetést is át kell írni a Mol-vásárlás miatt

A Szurgutnyeftyegaz 21,2 százalékos Mol-pakettjének visszavásárlása miatt módosítani kell a 2011-es költségvetés kiadási főösszegét és a hiány mértékét – derül ki a parlament elé a hét végén benyújtott javaslatból.

Erősítést kap az Ina, tart a fejlesztése

Horvátországban vitára adott okot, hogy a magyar állam részesedést vásárol a Mol Nyrt.-ben. „A horvát kormánynak ugyanúgy vissza kellene vásárolnia a magyar cégtől annak Ina-hányadát, ahogyan stratégiai megfontolásból a magyar kormány is kivásárolta a Molból a Szurgutnyeftyegazt” – idézi az Origo Ljubo Jurcic korábbi gazdasági minisztert, aki ezzel a „horvát többség” véleményét tolmácsolta. Míg Magyarországon az orosz Szurgutnyeftyegaz képviselte a távol tartandó idegen befolyást, déli szomszédunknál a Mol.

Kína beszáll a Malévba?

Még a nyári szünet előtt a parlament elé kerül az új közbeszerzési törvény, a Mol-tranzakció feltételei tökéletesen megfelelnek a nemzetközi üzleti gyakorlatnak, a Széll Kálmán terv élvezi a piac támogatását és harmonikus az együttműködés a külföldi befektetőkkel - közölte Fellegi Tamás a Joint Venture Szövetség közgyűlésén.

Jó évet zárt tavaly a Mol-tulajdonos

A Szurgutnyeftyegaz, a Mol 21,22 százalékos résztulajdonosa, tavalyi adózott eredménye 12,7 százalékkal nőtt az előző évhez képest.

Kalapács alatt az európai finomítók

Kínai, indiai és orosz tőkeerős vevők jelentkeznek elsősorban azokra az európai olajfeldolgozókra, amelyektől meg akarnak szabadulni jelenlegi tulajdonosaik.

Moszkva "beszólt" - Folytatódik a Mol-Szurgut vita

A Szurgutnyeftyegaz nem szándékozik megválni a magyar Molban szerzett részesedésétől, és az egyik legjobb beszerzésének tartja azt - mondta Igor Szecsin, az energetikai iparral foglalkozó orosz első miniszterelnök-helyettes.

Moszkvában vizitel Fellegi

Nem viszi magával az orosz fél által várt, több hazai céget és a magyarországi energiaellátást is érintő „megoldáscsomagot” Fellegi Tamás nemzeti fejlesztési miniszter ma kezdődő moszkvai útjára – értesült lapunk.

Hernádi helyére Kocsis áll? Kocsis cáfol

Több hónapos híresztelések a háttérben, a Mol hallgat. Kocsis István cáfol, vele senki sem tárgyalt. A Mol nem veszi most vissza a Szurguttól a részvénycsomagot.

Állami kézbe kerülhet a Mol ötöde

A távozó és az új kormány képviselői is tárgyaltak már annak érdekében, hogy az állam megvásárolja az orosz Surgutneftegas-nál (Szurgutnyeftyegaz) lévő Mol-részvényeket – írta szombati számában a Népszabadság.
Világgazdaság Piactér