tagország

Alig nőtt a GDP az euróövezetben

A foglalkoztatottak száma az uniós statisztikák vezetése óta a legmagasabbra emelkedett a tavalyi negyedik negyedévben az Eurostat becslése alapján.

Merkel semmi jóval nem bíztat

Az eurózóna adósságválságát nem lehet könnyen és egy csapásra megoldani, ez évekig fog tartani, és szigorú költségvetési integráció kell hozzá - jelentette ki Angela Merkel német kancellár a berlini szövetségi parlamentben pénteken elmondott beszédében.

Összeomlás szélén Görögország: még idén várható a csőd

Az eurózónában sem valószínű, hogy egyhamar véget ér a turbulencia, a héten az euróra újabb nyomás kerülhet, miután a görög államháztartásban további problémák üthetik fel a fejüket: a brutális gazdasági visszaesés miatt úgy tűnik nem sok tartható Athén vállalásából. A hitelminősítők még idénre csődöt prognosztizáltak.

Szigorít az EU - Viszlát, szabad határok?

A jövőben a jelenleginél jóval könnyebben állíthatják vissza a vízumkötelezettséget harmadik országgal szemben az EU tagállamai, amennyiben elfogadják az Európai Bizottság erre vonatkozó, minap bemutatott javaslatát.

Európai Parlament - A régiónknak nem osztottak jó lapokat

Alulreprezentáltnak tűnnek az Európai Parlamentben az új tagállamok képviselői a szakbizottsági tisztségek elosztását követően – állítja Ivajlo Kalfin volt bolgár külügyminiszter, a júniusban újraválasztott EP egyik szocialista képviselője.

Az IMF gyorsan bevezetné az eurót Kelet-Európában!

Az Európai Unió pénzügyi válság sújtotta kelet-európai tagállamai számára fel kéne gyorsítani az euró bevezetését - írja a Nemzetközi Valutalap (IMF) eddig nyilvánosságra nem hozott stratégiai jelentése, amelyet a Financial Times Deutschland hétfői száma ismertetett.
Világgazdaság Piactér