takarékpénztár

Átlag havi 21 ezer forintból gazdálkodnak a tizenévesek

Egyre korábban kerülnek először kapcsolatba a bankokkal a magyarországi fiatalok, derül ki a 14-32 éves korosztály körében 2011 második felében, 500 fős mintán végzett, országosan reprezentatív kutatásunkból – írja Brezina Szabolcs, a TakarékBank Zrt. ügyvezetője az Országos Takarékszövetkezeti Szövetség (OTSZ) közelmúltban indult szakmai blogján.

Újabb buborék alakul a közelben? - Mi történik Berlinben?

Berlin, amellett, hogy a turisták számában évről évre megdönti saját rekordját, már azok körében is egyre népszerűbb, akik új életet kezdenének egy másik városban vagy éppen országban. Ennek megfelelően a német főváros lakásárai szépen lassan kúsznak felfelé.

10 százalék alatti THM - Így válthatjuk ki a svájci frank hiteleket

Mától igényelhetik a devizaalapú jelzáloghiteleik kedvezményes árfolyamon történő végtörlesztését a bankok lakossági ügyfelei. Ehhez saját forrásaik mellett már most is több hitelintézet sokféle kölcsönét is megkérhetik. Ám az nem biztos, hogy meg is kapják a végtörlesztésre szánt hiteleket a bankoktól.

Híznak a takarékok

Az idei első fél évben tovább nőtt a takarékszövetkezeti integrációhoz tartozó szövetkezeti hitelintézetek betétállománya, mérlegfőösszege és saját tőkéje. Ugyanakkor csökkent a hitelállományuk, és annak összetétele is romlik. Az első féléves adatok alapján két évig tartó csökkenés után az idén már növekedhet a szektor nyeresége.

Bajban az önkormányzatok

Kisegítik ugyan őket, de a pályázati pénzek csúszhatnak a Jógazda Takarékpénztár összeomlásával
Világgazdaság Piactér