TakarékPont

Öt év alatt mintegy 60 százalékkal nőtt a TakarékPont hálózat mérlegfőösszege

A TakarékPont hálózat mérlegfőösszege a 2008-as alapításkor 355 milliárd forint volt, amely a takarékszövetkezeti integráció teljes mérlegfőösszegének 26 százalékát tette ki, a 2012. évi előzetes adatok szerint mára elérte az 576 milliárd forintot, az integráció teljes mérlegfőösszegének 39 százalékát - közölte a TakarékBank az MTI-vel a hálózat megalapításának ötéves évfordulója kapcsán.

A kormányon a bankok szeme

A nagybankok szempontjából lehet érdekes a korábban bejelentett állami adósságátvállalás az önkormányzatoknál, hiszen mind a hitel- mind a kötvényállománynál 90 százalék feletti a részesedésük. A feltételek viszont csak a holnapi kormányülés után derülhetnek ki.

A jó cél érdekében sokat tudnak spórolni a fiatalok

A fiatalok többsége az elmúlt egy-két évben akár százezer forintnál is többet tett félre, hogy megvehesse álmai laptopját vagy robogóját, de az ekkora megtakarítással nem rendelkező 14–30 éves korosztály döntő többségének is van valamennyi összegyűjtött pénze – derül ki a TakarékPont hálózat tavaszi felméréséből, amelyet Facebook rajongói oldalán készített.

Egyedi karórát is használhatunk fizetésre

A TakarékPont hálózat csatlakozik a világszerte már sikeresen működő PayPass fizetési rendszerhez, a hálózat jóvoltából ugyanakkor Magyarországon elsőként nem csak bankkártyával lehet majd PayPass technológiával fizetni, hanem egy kifejezetten erre a célra kifejlesztett egyedi karórával is.

Kamatbevétellel javított óriásit a TakarékBank

A TakarékBank éves közgyűlésén a tulajdonos pénzintézetek 380 milliárd forintos mérlegfőösszeggel és 1,48 milliárd forintos adózás utáni eredménnyel elfogadták a bank éves beszámolóját. A közgyűlés négyéves időszakra az eddigi vezérigazgatót, Csicsáky Pétert választotta meg a TakarékBank elnök-vezérigazgatójává.

Személyi kölcsön az iskolakezdéshez

A piackutatási adatok tanúsága szerint egy gyermek beiskolázása 20 és 25 ezer forint közötti összeget tesz ki. A mintegy százezer első osztályos, illetve egyes, speciális eszközöket is igénylő középiskolai szakokon tanulók szüleinek még ennél is mélyebben a zsebükbe kell nyúlniuk. Egy többgyermekes család számára az iskolakezdés komoly, nehezen kivédhető megterhelést jelent.
1
Világgazdaság Piactér