tanács

Hasznos tanácsot kapott Phenjan

Dél-Korea azt javasolta Észak-Koreának, hogy vonják vissza nagy hatótávolságú tüzérségi ütegeket a két országot elválasztó demilitarizált övezettől.

Az EU harcot indít a dömpingáruk ellen

Az uniós külügyminiszterek az uniós gyártók védelme érdekében közös álláspontot fogadtak el az EU kereskedelmi védelmi eszközeinek modernizálásáról.

Átlépte mandátumát az EKB?

Az Európai Unió Tanácsának megítélése szerint az Európai Központi Banknak (EKB) nem kérheti fel az euróövezet bankjait, a rossz hitelek fedezésére.

Terelgeti a bankokat az MNB

A forintot gyengítheti, a magyar állampapírok hozamát viszont csökkentheti a Magyar Nemzeti Bank (MNB) önfinanszírozási programjának folytatása. Ennek lényege, hogy az MNB irányadó eszközét, a kéthetes betétet a 3 hónapos váltja fel, így a bankokat az állampapír-piac felé terelik.

Orbánék nincsenek elegen Juncker jelölésének blokkolásához

Az utóbbi napokban sem közeledtek az álláspontok az Európai Bizottság következő elnökének megválasztásának ügyében. Az Európai Parlament főbb frakciói egyértelművé tették, hogy csak Jean-Claude Junckert szavaznák meg, míg a brit miniszterelnök továbbra sem tudja elfogadni, hogy a képviselőtestület szabja meg, kit állítson jelöltnek az Európai Tanács.

Ésszerűsödő közbeszerzés

A közbeszerzési eljárások összes szereplőjét érintő fontos változások léptek életbe 2013. július 1-jével.
Világgazdaság Piactér