TÁRKI

TÁRKI: ez várható 2015-ben gazdasági téren

Míg Csehországban pozitív, Lengyelországban és Magyarországon negatív irányba változott az ország gazdasági helyzetével kapcsolatos közvélemény, valamint különösen a magyarok pesszimisták az ország jövőjét illetően – derül ki a TÁRKI 2015. januári adatfelvételéből.

A Mavir beszáll az okos mérés piacára

A kormányzati szándéknak megfelelően a Mavir Zrt. kétéves, okos mérési kísérleti projektet indítana hazai háztartásokban. Azt szeretné megállapítani, hogy a hazai háztartások mely körében és milyen módon célszerű bevezetni az áram- és gázfelhasználás olyan módját, amelyben a felhasználók úgy ütemezhetik a vételezéseiket, hogy azzal spórolhatnak.

TÁRKI: Ennél rosszabb nem is lehet a hangulatunk

Idén nyáron a 3-5 évvel ezelőttihez hasonlóan borús a helyzetértékelésük és borúlátók a közeli jövőt illetően. Az egyre romló helyzetértékelés és jövőkép egy pár éve tartó trend része, idén júliusban százból mindössze egy magyar felnőtt tartotta jónak a magyar gazdaság állapotát, míg csupán 13-an várják a gazdaság javulását egy éven belül.

Magyarország vagy Magyar Köztársaság? - Ezt gondoljuk

2012. január 1-jétől hazánk hivatalos megnevezése megváltozott. Az 1989-ben alkotmányba foglalt „Magyar Köztársaság” megnevezést ekkor a „Magyarország” váltotta fel, de erről nem mindenki tud.

Autósok: A tartozások elengedése nem, csak azok átütemezése várható

Saját ügyfélmegtartó tájékoztató program kialakítását tervezi a Magyar Lízingszövetség a fizetőképesség határán lévő autós ügyfeleik számára. Az érintettek a kötelezettségek tömeges elengedésére nem, de azok átütemezésére számíthatnak. A szervezet célja, hogy klienseik közül minél kevesebben váljanak nem fizetővé.
Világgazdaság Piactér