társadalom

Városok az emberekért

A következő 20 évben annyi lakóingatlan és hozzá kapcsolódó infrastruktúra fog épülni, mint amennyi az emberiség történelme során mostanáig. Vélemény.

Nyolc évvel a tavasz után

Bár a nyolc évvel ezelőtti tüntetéseket kiváltó okok nem tűntek el, a közeljövőben újabb forradalmi hullám kirobbanása nem várható – véli Szalai Máté, a Külügyi és Külgazdasági Intézet kutatója.

Demográfiai forradalom befektetői szemmel

Kulcsfontosságú a fenntartható társadalmi rendszerek hosszú távú tervezése – véli a Fidelity International magyaror­szági és romániai értékesítési vezetője.

Visszaszerezhető a bizalom

Miközben a világ a technológiai fejlődés következtében egyre összekapcsoltabbá válik, a társadalmak soha nem látott szinten fragmentálódnak.

Innováljunk Magyarországért!

Egy országos program ráirányítaná a társadalom figyelmét az innováció fontosságára, és felébresztené az érdeklődést, a kreatív gondolkodást.

Mennyire befolyásolja Hollywood a népet?

Az amerikai félidős választások előtt készített felmérés kimutatta, hogy az emberek 29 százaléka szerint a celebeknek ki kéne maradni a politikából.

Nem vállalunk túl sok gyereket

Június 1-je évek óta a szülők világnapja, így az Eurostat összegyűjtötte, hogy az uniós háztartásokban hány gyermeket nevelnek.
Világgazdaság Piactér