technika

A szemünk előtt újul meg a csomagolás

Blisztercsomagolással mindenki találkozott már, és egyre inkább találkozni fog a jövőben. Jelenleg 20 milliárd dollár feletti e csomagolás globális piaca.

Ketyegő bombák

A nukleáris technika energetikai felhasználása, vagyis az atomerőművek napjainkra igen biztonságosak.

Amikor edzőtárs lesz a technika

Szebbé, vonzóbbá, egészségesebbé válni, gyorsan és hatékonyan eltüntetni az idő múlásának nyomait – az örök álom, amely a szépségipar fejlődését hajtja.

Négymilliárdért fejlesztett a honvédség

Az egyre javuló gazdasági körülmények lehetővé teszik, hogy 2026-ra a NATO által megkívánt GDP-arányos 2 százalékra emelje védelmi kiadásait Magyarország - jelentette ki a Honvédelmi Minisztérium parlamenti államtitkára, amikor négymilliárd forint értékű technikai eszközt adott át a honvédségnek szerdán Budapesten.

Hétfőn debütált a Kecskeméti Főiskola napelemes autója

Bemutatták hétfőn a Kecskeméti Főiskola Gépipari és Automatizálási Műszaki Főiskolai Karának (GAMF) MegaLux nevű napelemes autóját, amellyel fejlesztői az ausztráliai World Solar Challenge versenyen indulnak az idén.

Dollárszázmilliók a sokszínűségért

Az új ötletekre épülő technológiai iparban kulcsfontosságú, hogy a munkatársak minél több szempontból tudják megvizsgálni a problémákat. Az élenjáró vállalatok dollárszázmilliókat költenek arra, hogy csapatuk összetétele a lehető legszínesebb legyen.

Megjött a Galaxy S6-os

Mától nálunk is elérhetőek a Samsung új csúcsmobiljai, az előrendelési időszak tapasztalatai alapján Magyarországon is nagy az érdeklődés a készülékek iránt. A dél-koreai gyártó a Galaxy S6-ossal vágna vissza az Apple-nek, a telefonokból sajtóértesülések szerint előzetesen 20 milliót igényeltek a kereskedők és mobilcégek

Nehezen szakadnak el az internettől a felnőttek

A rendszeresen internetező felnőttek a technikai vívmányok közül a világhálóhoz kötődnek leginkább, a rangsorban ezután a mobiltelefon következik, a harmadik pedig a televízió - derül ki az eNET-Telekom "Jelentés az internetgazdaságról" friss kutatásából.
Világgazdaság Piactér