tehén

A teheneket is licencelni kell!

Ahány vendor, annyiféle szabály, fogalomértelmezés és licencelési metrika létezik, és ezek viszonylag gyorsan változhatnak.

A tej csak állati lehet

Kizárólag állati eredetű termékek nevezhetők tejterméknek és hozhatóak kereskedelmi forgalomba az Európai Bíróság döntése szerint.

Felbőgnek a tehenek Budapest utcáin

Újra demonstrálnak tejtermelők Budapesten a tovább csökkenő felvásárlási árak és a feldolgozott tejtermékek áfacsökkentésének elmaradása miatt; a tüntetők mintegy 50 tehénnel a Margit híd pesti hídfőjénél gyülekeztek hétfőn délelőtt.

Tehenekkel tüntetnek ma Budapesten

Tüntetnek a tejtermelők ma Budapesten, mert szerintük az EU és a kormány által nyújtott támogatások nem elegendőek.

Több tízezer "mesterséges" tehén állhat munkába, de minek?

A szarvasmarhatartóknak sokáig gondot okozott, hogy a tehenek annyi bikaborjúnak adnak életet, mint tehénnek. Három éve a tudomány megoldotta a problémát, mostanra annyi kis tehén születhet, amennyit a farmerek akarnak. Csak éppen semmi szükség rájuk.

Tehénfelvonultatás és tojásdobálás - Galéria

Több ezer uniós tejtermelő több száz traktorral tiltakozott tegnap Luxemburgban amiatt, hogy az Európai Bizottság (EB) az elmúlt hónapokban nem hozott megfelelő intézkedéseket a tejfelvásárlási árak növelése érdekében.

A teheneket nem lehet rövidített munkaidőre átprogramozni

Többszáz gazdálkodó tartott demonstrációt csütörtökön Brüsszelben az Európai Unió kétnapos csúcstalálkozója közben. Az EU miniszteri tanácsának épülete előtt tiltakoztak a tej alacsony felvásárlási ára miatt. A gazdák többsége Franciaországból, Németországból, Luxemburgból és Hollandiából érkezett, többnyire traktorral.
Világgazdaság Piactér